Delicasy for raw meat lovers! (If you dare to eat uncooked meat, this is really delicisus).
For raw cured beef you need sirloin steak. Rub it with brandy, coarse sea salt and black pepper. Place in a plastic bag, cover with olive oil. Store in refrigerator, turning twice daily for three days. Wipe excess oil, salt an pepper off and freeze. Frozen meat is easier to cut in paper thin slices.
For raw cured beef you need sirloin steak. Rub it with brandy, coarse sea salt and black pepper. Place in a plastic bag, cover with olive oil. Store in refrigerator, turning twice daily for three days. Wipe excess oil, salt an pepper off and freeze. Frozen meat is easier to cut in paper thin slices.
I usually serve salt cured beef simply thinly sliced with arugula, parmesan shavings, pine nuts and olive oil, but this time I did it a bit differently. I first charred peppers under broiler for 5-10 min until they were blackened, placed peppers in a plastic bag for another 5 minutes, so the skin softened and was easy to peel off.
I made a salad of peeled peppers, tomatoes, basil, arugula, toasted pine nuts, artichoce and parmiggiano reggiano. On top ot the salad I placed the beef rolls (=rolled sliced salt cured beef with cream cheese and basil and cut the roll in pieces). Dressing was delicious aromatic pumpkin seed oil.
Served with Cabernet Savignon.
Herkkua raa'an lihan ystäville!
Riimihärkään käytän ulkofilettä. Se hierotaan parilla lusikallisella konjakkia, karkealla merisuolalla ja pippurilla, laitetaan muovipussiin, johon lurautetaan reilusti oliiviöljyä. Pussi jääkaappiin, jossa se saa olla kolme päivää, pussia käännellään muutaman kerran päivässä. Kolmen päivän päästä file pyyhitään ölystä, suolasta ja pippurista ja pakastetaan. Kohmeisesta fileestä on helpompi leikata paperinohuita viipaleita.
Yleensä tarjoan riimihärkää rucolan, parmesanlastujen, pinjansiementen ja oliiviöljyn kera mutta nyt halusin tehdä ruokaisamman salaatin.
Paahdoin kuuman uunivastuksen alla paprikoita kunnes kuori oli tummunut, laitoin paprikat pussiin pariksi minuutiksi, niin että kuori irtosi helposti.
Salaatin tein rucolasta, tomaateista, suikaloidusta paprikasta, basilikasta, parmesanista, paahdetusita pinjansiemenistä, artisokasta. Päälle lihakääröt, joihin olin rullannut tuorejuustoa ja basilikaa sisään. Kastikkeeksi täyteläistä kurpitsansiemenöljyä.
Juomaksi tarjosin Cabernet Sauvignonia.
Juomaksi tarjosin Cabernet Sauvignonia.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti
Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.