Restaurant review; Le Comptoir, Paris



I spent three nights in Paris, the first night I had dinner alone. 12 EUR for two courses; avocado salad and lamb chops with potatoes and green beans. Good fro 12 EUR, but nothing unforgettable. The next night I has a dinner with my employer in similar restaurant; ok food, but already now I had to think a while what I had for dinner (salad with small piece of foie gras, duck breast and sorbet.)

We have passed restaurat Le Comptoir very close to our regular hotel dozens of times over the years, I mentioned on Wednesday evening that I had hear it is a very good restaurant. On Thursday I left the fair before my employer and met him at the Odeon at 8 pm. He had just booked a table for us as he wanted to treat me with a nice dinner at the last night in Paris. He had been told that they are booked months ahead, but just had an cancellation. 

We had cocktails across the street at Les Editeurs and crossed the street for Le Comproir at 8.30 pm when they opened. Our table was out doors, but with the blankets and heating lamps it was comfortably warm.

Amuse bouche was salami with home made bread and Blue Kongo chips.

The first course was scallops, then a  grilled fillet of a white fish with black octopus ink sauce (menu was in French only and we could not figure out all the names), next came very tender grilled thymus and veal scalops. After the warm courses we received a huge selection of delicious French cheeces and the meal ended with very thin orange creme brule and ice cream with ginger marengues.

We chatted to two French businessmen on the next table, they told restaurant was managed by a famous chef, who refuses all nominations. He wants people to come to his restaurant for food, not for the stars.

All courses except the cheeses were very small, but extremely tasty and filling. Bill came closer to 200 EUR with 50 EUR prix fix  dinners, a bottle of Chablis, two glasses of red wine and smal digestifs. 

We both agreed we should take our spouses to Paris again (we both have been there over 30 times for fairs and have had our spouses with us only once...) and take them to dinner at Le Comptoir.

Olin kolme yötä Pariisissa, ensimmäisenä iltana illastin yksin. Avocadosalaatti sekä lampaankyljyksiä perunoita ja vihreitä papuja. 12 euroa kahden ruokalajin illallisesta oli hyvin kohtuullista, mutta ateria ei ollut mitenkään unohtumaton. 

Seuraavana iltana söin tyänantajani kanssa vastaavassa ravintolassa. Ruoka oli taas ok, mutta jo nyt jouduin hetken muistelemaan, mitä söin (salaattia, jossa oli pieni pala hanhenmaksaa, ankanrintaa ja sorbettia).

Olemme kulkeneet hotellin lähellä olevan Le Comptoir-ravintolan ohi kymenniä kertoja ,nyt mainitsin keskiviikkoiltana, että olin kuullut sen olevan erittäin hyvä ravintola. Torstaina lähdin messuilta ennen pomoani, tapasi hänet Odeonilla kahdeksalta. Hän oli juuri varannut pöydän meille, hän halusi tarjota minulle mukavan illallisen viimeisenä iltana. Ravintola oli juuri saanut peruutuksen, yleensä pöydät ovat varattuja kuulemma kuukausia etukäteen.

Joimme cocktailit kadun toisella puolella Les Editeursissa ja puoli yhdeksältä ravintolan avautuessa ylitimme kadun Le Comptoirsiin. Pöytämme oli ulkona, mutta jokaiselle ruokailijalle oli peitto ja lämpölamput pitivät myös sopivan lämpimänä.

Keittiön tervehdyksenä tuli salamia, ihanaa leipää ja Blue Kongo-sipsejä.

Ensimmäinen annos oli kampasimpukkaa, sitten pariloitua siikaa muistuttavaa valkoista kalaa mustekalan musteella värjätyssä kastikkeessa (menu oli vain ranskaksi ja emme saaneet kaikista nimistä ihan selvää), seuraavaksi tuli hyvin mehevää grillattua kateenkorvaa ja vasikankyljystä. Lämpimän ruoan jälkeen meille tarjottiin valtavalta vadilta erilaisia ranskalaisia juustoja. Ateria päättyi hyvin ohueen appelsiini-creme bruleen ja jäätelöön inkiväärimarenkien kera.

Keskustelimme viereisen pöydän ranskalaisten liikemiesten kanssa. He kertoivat, että paikkaa vetävä kuuluisa kokki kieltäytyy kaikista palkinnoista. Hän haluaa, että asiakkaat tulevat ravintolaan ruoan, ei tähtien takia.

Kaikki annokset paitsi juustot olivat hyvin pieniä, mutta erittäin maukkaita ja täyttäviä. Lasku tuli lähemmäs 200 euroa; 50 euron menu/hlö, pullo Chablista, kaksi lasillista punaviiniä ja pienet digestiivit.

Totesimme molemmat, että meidän pitäisi ottaa puolisomme mukan Pariisiin uudelleen (olemme molemmat olleet Pariisissa messumatkoilla yli 30 kertaa  ja puolisot ovat olleet mukana vain kerran!) ja viedä heidät syömään Le Comptoirsiin.

2 kommenttia :

  1. Ihana lukea ravintola-arvosteluja, tykkään! Juustot näyttävät todella herkullisilta.

    VastaaPoista
  2. The restaurant itself seems to deliver the kind of dishes it serves. You're very lucky to have the opportunity to dine in a luxurious restaurant. I have always dreamed of walking the streets of Paris and having a fine dining experience in its well-known bistro's. I hope I could finish paying loans so that I could save up and plan a trip to the LOVE CITY -- PARIS.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.