Just before ChristmasI bought from City Deal (US readers might know this service as Groupon) a gift certificate four-course dinner for two at restaurant Mange Sud in Helsinki. Normally, Manu Bourgeois would cost 108 € for two, but the voucher cost only 49 €. Fortunately I made the reservationfor last Saturday almost immediately, the offer sold well and Saturday eevnigns were full booked soon. . Our reservation was for 8.30 pm as we didn't get a table earlier, although I booked for more than five weeks earlier.
We realized that we don't eat out very often, we had to think for a while when and where we were last dined out. We prepared our outfits carefully, both selected our accessories already in the afternoon; Husband his cufflinks and handkerchief, I did select among my jewellery.
The restaurant was full, but the service worked well. There was a pleasant ambience, the service was attentive and the food excellent and well prepared. If something negative has to be said, tables could have been a little more apart (and when we ordered the sparkling wine waiter should have mentioned that the recommended wine menu already included sparkling wine.
We realized that we don't eat out very often, we had to think for a while when and where we were last dined out. We prepared our outfits carefully, both selected our accessories already in the afternoon; Husband his cufflinks and handkerchief, I did select among my jewellery.
The restaurant was full, but the service worked well. There was a pleasant ambience, the service was attentive and the food excellent and well prepared. If something negative has to be said, tables could have been a little more apart (and when we ordered the sparkling wine waiter should have mentioned that the recommended wine menu already included sparkling wine.
Except these tiny flaws, ewe were very pleased with our evening out.
The food was already paid in advance, but the bill for wine and coffees was anyhow double the voucher price .
The food was already paid in advance, but the bill for wine and coffees was anyhow double the voucher price .
Menu Bourgeois 54 €
recommended wines for the menu 35 €
Beef carpaccio
Fried scallops
Roasted duck breast
Wine poached pear
recommended wines for the menu 35 €
Beef carpaccio
Fried scallops
Roasted duck breast
Wine poached pear
Joulun alla ostin City Dealista lahjakortin kahdelle neljän ruokalajin illalliselle ravintola Mange Sudiin. Normaalisti Manu Bourgeois maksaisi108 € kahdelta, mutta lahjakortti maksoi vain 49 €. Onneksi tein varauksen viime lauantaille miltei heti, tarjousta myytiin ilmeiseti hyvin ja lauantai-illat alkoivat täyttyä. Mekin saimme pöydän vasta klo 20.30, vaikka varasin yli viisi viikkoa aiemmin.
Huomasimme, ettemme käy enää useinkaan ulkona syömässä, jouduimme hieman miettimään missä ja milloin olemme viimeksi olleet syomässä. Valmistauduimmekin huolella, kumpikin valikoi asusteitaan jo iltapäivällä; Siippa kalvosinnappeja ja taskuliinaa, minä korujani.
Ravintola oli aivan täynnä, mutta palvelu toimi hyvin. Miljöö oli miellyttävä, palvelu huomaavaista ja ruoka erinomaista ja huolella valmistettua. Jos jotain negatiivista täytyy hakea, pöydät olisivat voineet olla hieman enemmän erillään (viereinen pöytä oli kiinni omassamme) mutta siinä olisi tietysti menetetty asiakaspaikkoja, joten järjestely oli ymmärrettävä. Samoin kuohuviiniä tilatessamme tarjoilija olisi voinut mainita, että suositusviinipaketissa oli kuohuviini ensimmäisenä juomana. Näitä pikkuruisia kauneusvirheitä lukuunottamatta olimme erittäin tyytyväisiä iltaamme.
Ruoka oli siis jo etukäteen maksettu, mutta ruokajuomista ja kahveista kertyi kuitenkin ihan kunnon lasku.
Menu Bourgeois 54 €
suositusviinit menulle 35 €
Härkäcarpaccio
Paistettuja kampasimpukoita
Paahdettua ankanrintaa
Viinissä haudutettua päärynää
Härkäcarpaccio
Paistettuja kampasimpukoita
Paahdettua ankanrintaa
Viinissä haudutettua päärynää
Tämä oli todella tervetullut postaus! Ja taas upeat kuvat... Olemme miehen kanssa pari kertaa miettineet Magne Sudiin menoa, mutta emmme ole saaneet aikaiseksi pöytävarausta. Tämän innostamana täytyy yrittää ehdottomasti kevään aikana.
VastaaPoista