24.4.2011

Good Friday lunch



We had my mother and aunt over for Good Friday lunch.

My menu was

Pan fried scallops with salad and citrus dressing
Roasted lamb with roaste new potatoes
Cheeses with balsamico poached fig
Lime and white chocolate cheese cake

Lamb roast I filled with garlic, anchovy, rosemary and cured ham, roasted for three hours in 120 C oven until the meat temperature was abt 72 C (1 h per 1 kg).

White chocolate lime cheese cake

2 cups crushed cookies of your choice (I used cholate cookies)
1/4 cup butter, melted

FILLING:

1 envelope unflavored gelatin
6 tablespoons lime juice
9 ounces white baking chocolate, chopped
1 cup heavy whipping cream
3 packages (8 ounces each) cream cheese, softened
1 cup sugar
1 tablespoon grated lime peel
In a large bowl, combine the cookies, sugar and butter; press onto the bottom and 1 in. up the sides of a greased 9-in. springform pan. Set aside.

In a microwave-safe dish, sprinkle gelatin over lime juice. Let stand for 1 minute. Microwave on high for 10-20 seconds; stir until gelatin is dissolved. Set aside.

In a microwave, melt chocolate with 1/2 cup cream; stir until smooth. Cool slightly; stir in dissolved gelatin.

In a large bowl, beat cream cheese and sugar until smooth. Gradually add chocolate mixture and lime peel and mix well.

In another large bowl, beat remaining cream until stiff peaks form. Gently fold into cream cheese mixture. Spoon over the crust. Cover and chill overnight.

Kutsuimme äitini ja tätini pitkäperjantain lounaalle. Veljeni vaimoineen oli mökillä halkosavotassa, joten juhlistimme pääsiäistä pienellä joukolla.

Pääsiäismenu koostui mm. Hullujen Päivien kanpasimpukoista ja apelta joululahjaksi saamastamme paikalliselta lampurilta hankitusta lammaserästä olevasta lampaanpaistista.


Paistettua kampasimpukkaa, salaattia ja sitruskastiketta
Paahdettua karitsanpaisti ja uunissa paahdettuja uusia perunoita peston kera
Juustoja balsamicossa haudutetun viikunan kera
Lime-valkosuklaajustokakku

Karitsan paistin täytin valkosipulilla, anjoviksella, rosmariinilla ja ilmakuivatulla kinkulla, paistoin uunissa kolme tuntia 120 C uunissa, kunnes lihan lämpötila oli n. 72 C (1 h / 1 kg).

Lime-valkosuklaajustokakku

Pohja;

5 dl murskattuja keksejä
0,5 dl voita sulatettuna

Täyte;

1 rl liivatejauhettate
6 rkl limen mehua
200 g valkoista leivontasuklaata hienonnettuna
2 dl vispikermaa
600 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
1 rkl raastettua limen kuorta
Suuressa kulhossa, yhdistä keksit, sokeri ja voi, painele irtoreunaisen vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään.
 
Laita limemehu mikronkestävään astiaan,  ripottele liivate mehun pinnalle. Anna seistä 1 minuutin ajan.Lämmitä mikrossa 10-20 sekuntia, sekoita kunnes liivate on liuennut. Laita sivuun.
Sulata suklaa, sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hieman, sekoita liuennut liivate suklaaseen.

Toisessa suuressa kulhossa, vatkaa tuorejuusto ja sokeri tasaiseksi. Vähitellen lisää suklaaseos ja limen kuori, sekoita hyvin.

Toisessa kulhossa vatkaa kerma vaahdoksi. Varovasti sekoita kermavaahto tuorejuustoon. Levitä pohjan päälle vuokaan. Peitä ja laita jähmettymään jääkaappiin yöksi.

7 kommenttia :

  1. Mä haluun tulla teille syömään, mahtavaa apetta!

    VastaaPoista
  2. Todella herkullisen näköistä ja olen hieman kade noista aterimista! :-)

    VastaaPoista
  3. Aivan mahtava idea nimikoida munat ja tuo kakku, niin herkullisen houkutteleva, namiii ♥

    VastaaPoista
  4. Everything looks delicious! I think I have to bookmark the recipe :-)

    Happy Easter!

    VastaaPoista
  5. It seems delicious.

    Lovely place, lovely day...Lovely people.

    Happy Eastern.

    Juan Antonio

    VastaaPoista
  6. Tunnut olevan kyllä hurjan taitava kokki! Meillä oli nyt sunnuntaina vähän samansuuntainen pääsiäislounas, alkuruokana tosin jokiravunpyrstöjä parsa-salaattipedillä. Ja mun jälkiruokakakku mukaeltuna jostain joulun glögikakkuohjeesta ei varmastikaan ollut yhtä ihana kuin sinun valkosuklaaunelma. Itse sävelsin tuorejuustolle ja kermalle sekaan tilkan Limoncelloa ja raastettua limenkuorta.

    PS. Mange Sud on nyt testattu jokin aika sitten; pidimme mieheni kanssa kaikesta, paitsi että keittiöllä tuntui olevan kiire tuoda annoksia pöytään... Mainitsimme siitä, ja sekin korjaantui. Luulen että tilasimmme saman menuun, kuin teilläkin oli postauksessasi. Saataamme mennä toistekin :)

    VastaaPoista
  7. Carlina: juustokakku onkin siitä kätevä, että pohjaksi ja täytteeksi voi laittaa kaikenlaista mielen mukaan. Hyvin harvoin edes teen kakkuja, mutta juustokakut ovat aika pomminvarmoja.

    Mange Sud jäi kyllä miellyttävänä kokemuksena mieleen. Mukavaaa, että teilläkin oli onnistunut visiitti (kunhan tahti pysyi sopivana).

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.