6.5.2011

Greek salad and Persian chicken

Greek salad and Persian chicken

Persian chicken is my version of some recipe I have found (and lost the original recipe) years ago.Usually I slice chicken breasts, but this timeI used whole chicken breast with skin and bones attached.

Two chicken breasts

0,5 dl lemon or lime juice
2 tsp dried mint
1 tsp turmeric
1 tbs olive oil
salet
pepper

Mix marinade ingredients and let chicken marinade at leat two hours. Roast in oven 200 C for 40 min.

For Greek salad you need  lettuce leaves, tomatoes, feta cheese, red onion and cucumber. Mix dressing of lime juice, olive oil, pinch of salt and pepper.

Kreikkalainen salaatti ja Persian kanaa

Persialainen kana on versioni reseptistä, jonka olen löytänyt (ja hävittänyt alkuperäisen reseptin) vuosia sitten.Yleensä olen viipaloinut kananrinnan ja valmistanut ruaon pannulla hieman vettä lisäten hauduttaessa, mutta tällä kertaa käyttin kokonaisia kananrintoja luineen ja nahkoineen.

Kaksi kananrintaa

0,5 dl sitruunan tai limen mehu 
2 tl kuivattua minttua 
1 tl kurkumaa 
1 rkl oliiviöljyä 
suolaa 
pippuria

Sekoita marinadin ainekset ja anna kanan maustua ainakin kaksi tuntia. Paista uunissa 200 C, 40 min.

Kreikkalaiseen salaattiin tarvitset salaatinlehtiä, tomaattia, fetajuustoa, punasipulia ja kurkkua. Sekoita kastike limemehusta, oliiviöljystä, ripauksesta suolaa ja pippuria.

2 kommenttia :

  1. Näyttää todella hyvältä ja on terveellistäkin. Kana on ihanaa vain salaatin kanssa, ei tarvita perunoita, pastaa tai muita höysteitä.

    VastaaPoista
  2. Herkullista viikonloppua!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.