10.6.2011

What to cook for a food editor...

 


A food editor lives close to us, Husband has know her for years. We come across her and her dog now and then. We have repeatedly told that we will invite her for a dinner. Now, finally we set the date.

I must admit tha we planned the menu even more carefully than usual as she is a food editor. Husband  baked focaccia bread and made the dessert.

Appetizer I made Vietnamese spring rolls, this time using shrimp instead of meat. For main course I rubbed rack of
lamb with coriander seeds, jeera, cloves, salt and pepper, lightly fried in a pan and I finished in the oven, 15 min 160 C.  

With lamb I served fried fresh apricots, grilled halloumi and oven-braised red onions with honey .I also made,  new potatoes in oven with rosemary and garlic. I forgot them in the oven when I took the lab rack to withdraw for few minutes before cutting. In the middle of the meal I did remember them... This happens to me quite often, I forget a some ingredient in oven, on counter or in the refrigerator... Does that ever happen to you?

The evening was nice and the meal was obviously acceptable, because our friend remadea according to my instructions spring rolls and apricots with onions for her fried on Sunday. We also discussed the possibility to be featured in her magazine during autumn. More about that later, if the story takes place.


Naapurustossamme asuu ruokatoimittaja, Siipan tuttuja jo pitkältä ajalta. Törmäämme häneen ja hänen koiraansa silloin tällöin iltalenkillä. Olemme useaan otteeseen sanoneet, että pyydämme hänet syömään. Nyt viimein tartuimme toimeen.


Kun kyseessä oli ruokatoimittaja, täytyy sanoa, että mietimme ruokalistaa hieman tavallistakin huolellisemmin. Siipan vastuulle jäi focaccia-leivän leipominen ja jälkiruoka.


Alkuruoaksi tein vietnamilaisia kevätkääryleitä, tällä kertaa katkaravuilla. Pääruoaksi korianterinsiemenillä, jeeralla, neilikalla, pippurilla ja suolalla hierottua lampaankaretta, jonka paistoin kevyesti pannulla ja tein valmiiksi uunissa; 15 min 160 C. Lampaan seurana oli paistetuja tuorerita aprikooseja, paistettua halloumia ja uunissa hunajan kanssa haudutettua punasipulia, jonka päälle ripottelin minttua ja paahdettuja kurpitsansiemeniä. Uunissa valmistuivat myös uudet perunat, jotka unohdin uuniin kun otin lampaan vetäytymään!  Muistin ne aterian puolessa välissä, hyvin kelpasivat vielä silloinkin... Aika usein unohdan jonkin aterian osasen uuniin, pöydälle tai jääkaappiin. Käykö teille näin koskaan?!?!


Ilta oli mukava ja ateria oli ilmeisen kelvollinen, koska ystävämme teki ohjeeni mukaan kevätkääryleitä ja aprikooseja sekä sipuleita sunnuntaina kylään tulleelle ystävälleen. Keskustelimme myös mahdollisesta osallistumisesta erään lehteen tulevan ruokajutun tekemiseen syksyllä. Siitä myöhemmin lisää, mikäli juttu toteutetaan.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.