7.10.2011

Pressed brisket recipe



Keitetty häränrinta on loistavaa sunnuntairuokaa, jos maltat aloittaa valmistuksen jo lauantaina; valmistus keittämisineen vie aikaa,  mutta työvaiheita ei ole paljoa.

Keitettyä ja paistettua härän rintaa

1,5 kg häränrintaa
3 kpl porkkanaa
2 kpl sipulia
2 kpl valkosipulin kynttä
tuoretta timjamia
1/4 selleriä
1 kpl palsternakka
mustapippuria ja suolaa

Härän rintaa saa ainakin hallien lihakauppiailta, halvempia ruhonosia ei marketeista useinkaan löydy.

Keitä rintaa pilkottujen vihannesten, timjamin ja mausteiden kanssa miedolla lämmöllä noin 4-5 tuntia. Anna lihan jäähtyä liemessään ja laita rinta kevyen painon alle yön yli. Leikkaa liha ohuiksi siivuiksi ja pyörittele ne vehnäjauhoissa. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla. Paista lihoja voissa kunnes ne ovat rapeita. Tarjoa perunoiden ja suolakurkun kera.

Pala jonka ostin, oli luinen ja rasvainen, joten riivin lihan keitettyäni sen. Kokonaisista paloista olisi tullut ”pihvimäisempiä”. Haudutusnesteen soseutin, jäähdytin, kuorin rasvan pois ja käytin keiton pohjana.

Boiled Pressed Brisket of Beef


This makes a perfect Sunday dinner, if you boil the beef already on Saturday.


1,5 kg good quality pickled brisket of beef
2 onions
3 carrots
1 turnip
few garlic cloves
little celery if in season
fresh thyme
pepper
salt

Put the brisket in a saucepan of boiling water with the vegetables, pepper and salt and simmer gently for 3 to 4 hours.

Leave to cool in the liquid.

When still just warm, drain the brisket, discard all the bones and place the meat in a dish.

Press with a board and weight and leave for 12 hours.

Fry the brisket the next day.

1 kommentti :

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.