5.11.2011

Home made sausages

Viime viikolla vierailimme ystävien luona Savossa.
Last weekend we visited friends in Eastern Finland.
Viikonlopun teemana oli makkaran teko.
Vaikka makkaran tekeminen olikin aika yksinkeraista, saimme siihen kulumaan kuitenkin koko illan... Makkaramestarina olo oli hauska seurustelumuoto.
Ensin jauhettiin silava (hallista), jauheliha oli ystäviemme yhteisnavetan luomukasvateista (suhteet; silava 1/4, jauheliha 3/4), sekoitettiin silava & jauheliha ja maustettiin taikina. Kokeilimme erilaisia mausteseoksia, yksi myös ohraryyneillä kevennettynä. Suosikkini oli Avanti! eli italialainen makkara; valkosipulia, fenkolin ja juustokuminan siemeniä, punaviiniä, chiliä, pippuria, suolaa, rosmariinia ja salviaa.

On Saturday evening we made sausages; pretty easy, but still took time.

First we grinded pork fat (abt. 1/4), mixed it with ground ecological beef from their own farm (abt. 3/4), mixed them and seasoned. My favorite was Italian sausage; garllic, fennel and Indian cumin, red wine, chili, pepper, salt fresh rosemary and thyme.

Makkarakoneen suulakkeeseen ujutettiin hallista ostetut liotetut suolet ja sitten alettiin ajamaan makkaraseosta suoleen...
Then we stuffed the hog casings with the sausage mix...

Makkarat keitettiin vielä lyhyesti ja niitä paistettiin 200 C uunissa 20 min. "Ken keitetyn paistaa, se makian maistaa..." ja kyllä omatekoiset makkarat maistuivatkin hyviltä (ja myös näyttivät mielestämme upeilta!). Makkaraa on nyt pakkasessa, mutta kun ne on syöty, täytynee investoida Kitchen Aidin makkarasuulakkeeseen... Seuraavan kerran uskallamme myös maustaa makkaraa vielä reippaammin.

We boiled the sausages shortly and roasted them for 20 min in 200 C oven. Our sausages looked and tasted great! We have sausages in the freezer now, bun when they are eated we probably have to invest in Kitchen Aid sausage stuffer... Next time we also can season the sausages even more.

2 kommenttia :

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.