20.11.2011

Our day as pop up restauranteurs


Ensimmäinen kerta "ravintolayrittäjänä" on takana. Hauska päivä, vaikka pusseja vähän jäikin. Omillemme pääsimme kuitenkin ihan mukavasti.

The first time as pop up restaurant enterpreneurers was fun. Part of the goodie bags did not sell, but our sales covered the ingredients and a bit more.
Tapasimme hauskoja ihmisiä, asiakkaat ihastuivat  pussien ja namusten ulkonäköön, niitä ostettiin myös tuliaisiksi ja lahjoiksi. Myös useita ulkolaisia turisteja kävi liikkeessämme. Ravintolapäivän konsepti näytti olevan tuttu heillekin. Eräs ulkomaalainen asiakas osti ensin yhden pussin, maistoi muutamaa namusta ja kääntyi takaisin ostamaan neljä pussia lisää... Eivät tainneet olla siis ihan huonoja...
We met fun people, they loved the cute look of the goodie bags, several people bought them as hostess and house warming gifts. Also several foreigner tourists stopped by. One of them bought a bag, tasted few chocolates, turned around and bought four bags more...


 Ennen oman urakkamme alkua söimme aamiaiseksi Iso Roballa Amigos sin Dineroksen kasvisburritot ja oman myyntimme lomassa kävimme lähistöllä tervehtimässä ystäväämme ja pikaisella piirakkalounaalla ruokatoimittajien Tårta på Tårta-kahvilassa.

Before opening our own shop we bought burritos and in the afternoon we popped in food editors' pie cafe nearby to have a quick lunch and to see a friend.

Ilta päättyi Le Frog-ravintolaan Viisikulmassa. Söimme ranskalaisia crostineja, kukkoa viinissä ja suklaakakkua espresson kera. Illallinen maksoi 20 € ja oli hyvinkin hintansa arvoinen. Viiniä ei tarjoiltu, mutta oman pullon sai tuoda mukanaan. Siippa olikin käynyt hakemassa hyvän ranskalaisen punaviinin palan painikkeeksi.
Nostimme illallisella lasimme Ravintolapäivälle ja mukavasti sujuneelle "ravintoloitsijaurakalle". Olimme mukana luomassa uudenlaista kaupunkikulttuuria...
Ravintolapäivän sivut kaatuivat useaan otteeseen päivän aikana, ja se ilmeisesti verotti hieman kävijöitä, moni ilmoitteli facebookissa illansuussa ruokaa olevan vielä runsaasti jäljellä. Touko-  ja elokuun säätkin ovat tietysti olleet suosiollisemmat Ravintolapäivälle kuin kolea marraskuun päivä.

Osallistummeko siis helmikuussa? Ehkä, konseptia hieman muuttaen...

Seuraava ruoka-aiheinen koetos on tulossa jo ensi viikonloppuna. Siitä lisää myöhemmin.
Our Restaurant day ended at Le Frog, a French pop up restaurant. I and Husband enjoyed a 20 € dinner; French crostinis Cock au Vin and chocolate tart with espresso. Wine was not served, but we brought a nice French wine with us.

We toasted for the Restaurant Day and our well done part of it.

The restaurant day interned site collapsed several times during the day and it affected the customer flow in many places, cold November weather also wasn't as nice as in earlier Restaurant days in May and August. Still we were happy we took part and created our little part of urban culture in Helsinki.
We might take part in February, adjusting our concept. We'll see...

5 kommenttia :

  1. Näyttää kivalle! Valitettavasti en päässyt vierailee :( Meillä olisi tarkoitus kokeille samaa hommaa elokuussa 2012.

    VastaaPoista
  2. Tämä on kyllä mukava juttu! Olen lehdistä lukenut tempauksesta ja minusta se on mahdottoman hyvä idea! Teidän namut näyttivät herkullisilta - mielelläni olisin tullut ostoksille :)

    VastaaPoista
  3. Tämä on kyllä mukava juttu! Olen lehdistä lukenut tempauksesta ja minusta se on mahdottoman hyvä idea! Teidän namut näyttivät herkullisilta - mielelläni olisin tullut ostoksille :)

    VastaaPoista
  4. Näyttääpä mukavalle päivälle :)
    Harmittaa ihan hirmuisesti, että en voinut olla mukana edes asiakkaana! Olisin tullut ostamaan suklaitasi ehdottomasti :)!

    VastaaPoista
  5. Nyt pidän peukkuja, että olisin seuraavalla kerralla paikalla ja kannustamassa teitä! Varmasti mahtava kokemus, vaikkakin luultavasti myös aika rankka..
    Näytitte upeilta myyntitiskin takana!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.