6.3.2012

Chili con carne, a perfect cold weather food

Kalenteri näyttää jo kevättä ja valon määrän lisääntyessä alkaa tuntuakin keväiseltä, mutta kyllähän ulkona vielä aika lumista on...
According to calendar March is a spring month, but there is still lots of snow left...



Chili con carne on mukavan lämmittävä ruoka vaikka ulkoilun jälkeen
Chili con carne is a hearty, warming dish after a long walk.



Tämä on minun versioni jauhelihasta ja kidneypavuista tehtynä...
This is my version with minced meat and kidney beans...


Tämän annoksen teki Siippa muutama viikko myöhemmin. Aika samalta näyttävät, creme fraichen sijaan höysteenä oli juustoraastetta.

This dish was prepared by Husband few weeks later. Seems pretty similar, here food was accompanied with cheese instead of creme fraiche.

Chili con carne

400 g naudan jauhelihaa
1 tlk kidneypapuja suolaliemessä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl chiliä tai maun mukaan
2 rkl paprikajauhetta
purkki tomaattimurskaa
suolaa
pippuria

Ruskista jauheliha ja mausta se leikatulla sipulilla, valkosipulilla ja chilillä
Lisää tomaattimurska

Hauduta kaksikymmentä minuuttia ja lisää joukkoon valutetut pavut. Hauduta vielä kymmenen minuuttia

Tarjoa keitetyn riisin, creme fraichen ja juustoraasteen kera



Chili con carne

400 g minced meat
1 can of kidney beans
1 onion
2 garlic cloves
2 tbs chili or to taste
1 can crushed tomatoes
salt pepper

Sauté meat, minced onion, garlic and chili. Add crushed tomatoes.

Simmer for 20 min, add beans. Simmer another 10 min. Serve with rice, crème fraiche and grated cheese

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.