15.3.2012

Donna Hay's chocolate-lime-merengue cake



 
Ostin jokin aika sitten Donna Hay-lehden 10-vuotisnumeron.

Vaikka pidänkin ruoanlaitosta, en useinkaan leivo makeaa. Ehkäpä siksi, ettei siinä voi paljoa sooloilla, suhteiden täytyy olla oikein tai leipomus ei pysy kasassa. Lehden kakkukuvat näyttivät kuitenkin herkullisilta.
A while ago I bought Donna Hay magazine's 10th anniversary issue.

Even though I love cooking, I rarely bake anything sweet. Maybe because I need to stick to the original recipe and cannot make so easily my own versions. Still, I kept going back to the cake photos in the magazine...





...suklaa-limetti-marenkikakussa oli useita työvaiheita, mutta se ei silti vaikuttanut mahdottomalta tehdä.


Lemon meringue chocolate cake had many ingredients and several steps oin making, but it still didn't seem impossible for me.


Ystävät olivat tulossa syömään, joten päätin kokeilla kakun tekoa.

We had invited friends over for dinner, so I decided to give it a try.


Kakusta tuli herkullinen ja ihan hyvän näköinenkin...

My version was delicious and it even did look good!




Kaloreita kakussa tosin oli n. 10.000...

Although there were abt 10.000 calories in the cake...

Resepti löytyy täältä, se on sen verran pitkä etten ryhdy sitä nyt kääntämään. Esim. Googlen kääntäjällä saanee ainakin jonkin verran selvää, jollei resepti englanniksi aukea.

Recipe can be found here.




Tässä vielä kuvallinen ohje suklaapohjan kaiverrukseen.

8 kommenttia :

  1. Ensimmäinen ajatus: miksi suurin osa herkullisesta pohjasta kaiverretaan pois?
    Upean näköinen kakku, ja oma versiosi on aivan alkuperäisen näköinen. Todella hyvä jälkiruoka, kun vieraita on tulossa illalliselle.

    VastaaPoista
  2. Kevyt jälkkäri. :) Mä leivon kakkuja enää tosi harvoin, ne on hyvin petollisia jääkaapissa, sillä niitä tekee mieli ottaa kokoajan lisää. Yleensä leivonkin vain kun ollaan menossa kylään, silloin leipomukset voi jättää vieraiden luokse ja heidän huolekseen. :)

    p.s Toi kakku näyttää todella upealta!

    VastaaPoista
  3. Kakkua kaiverretaan, jotta limecurd saadaan mukaan, se on täyttövaiheessa sen verran juoksevaa, ettei voi mennä "reunojen yli". Palasta tulee myös näyttävämpi kun pohja on täytetty. Kaiverretun osan voi käyttää myöhemmin (ja vaikka pakastaa välillä) johonkin muuhun jälkiruokaan.

    VastaaPoista
  4. Näyttää niiiin hyvälle! Ehkä koitan seuraavalla kerralla tätä... tänään leivoin sitruunamarenkitorttua. :)

    VastaaPoista
  5. Todella herkullisen näköinen kakku, mutta mietin ihan samaa, että kurjaa haaskata hyvää kakkua! :D Toisaalta, sisuksenhan voi käyttää johonkin toiseen jälkiruokaan tai esim. jäätelön kanssa!

    Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla, sopisi varmasti hyvin vaikka pääsiäiseksi!

    VastaaPoista
  6. Oi, onpa herkun näköinen. Jos tekisin tuollaisen viikonloppuna... Meillä pois kaiverrettu sisus ei menisi hukkaan...siitä pitäisi mies huolen! ;)

    VastaaPoista
  7. Nam! Upea kakku, tämä resepti piti laittaa talteen!

    VastaaPoista
  8. Näyttää todella herkulliselta!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.