19.5.2012

Restaurant review; Kolo, Helsinki


Sain työnantajalta lahjaksi illan Siipan kanssa valitsemassamme ravintolassa.

I received as a gift from my boss a dinner in a restaurant of my choice.


Olen kulkenut Kolon ohi monta kertaa ja ajatellut, että siellä pitäisi käydä syömässä.

I have passed restaurant Kolo many times thinking we should dine there.

Viimein viime perjantaina juhlistimme "talvi"lomaani illallisella.

Finally last Friday we celebrated my "winter" holiday by dining there.

Keittiön tervehdyksenä tuli pieni katkarapusalaatti.

First we received a complimentary greeting from the kitchen.

Valitsin 42€ päivän menun jonka alkuun tarjoiltiin parsaa, avocadoa ja kampasimpukkaa vadelmavinegreten kera.

My choice was the 42 €  menu of the day, starting with aspargus, avocado and scallops with raspberry vinegrette.

Siippa otti kuorrutettua sillileipää ja uusia perunoita.

Husband had a herring sanwich as starter with new potatoes.

Alkuruokien jälkeen suuta raikastettiin guavasorbetilla, joka tarjoiltiin viehättävässä antiikkikupissa.

Palate cleaning guava sherbet was served in a adorable antique cup.

Olimme aluksi ainoat asiakkaat ja keskustelimme omistajan kanssa viineistä pitkään. Saimmekin pitkin ateriaa ylimääräisiä, runsaita maistiaisia ravintoloitsijan suosikki- ja uutuusviineistä!

We were the only customers first and discussed about wines with the owner for a long time. He served us generous tasting of several of his favorites and new wines during the meal!

Karitsa-annokseni oli suussa sulava.

My mutton was delicious.

Siipan siika punajuurivaahdon kera oli ravintoloitsijan ystävän kalastama.

The whitefish Husband had for main course, was fished by the restauranteur's friend.

Tuhti suklaakakkkuni  jäätelön ja kuivattujen vadelmien kera oli ihana, makea lopetus aterialle.

My rich chocolate tart with dried raspberries and home made ice cream was a perfect end for the meal.

Siippa nautti keksikruunussa tarjoillusta raparperi-vadelmajäkiruoastaan.

Husband enjoyed his rhubarb and raspberry dessert.

Kaiken kaikkiaan olimme varsin tyytyväsiä illalliseen,; palvelu oli ystävällistä, saimme paljon taustatietoa ruoista ja juomista, ruoka oli herkullista ja pikku ravintola oli miellyttävä. Laskukin oli varsin kohtuullinen, etenkin ruoan laadun ja ylimääräiset viinit huomioiden.

We very pleased in our dinner; service was friendly, we were told lots of interesting details of food and wines, food was delicious and the interior of the little restaurant was pleasant. Total cost of the dinner was reasonble, especially considering the quality and the extra wines we tasted.

5 kommenttia :

  1. Kiitos tästä jutusta. Nyt on pöytä varattava Koloon ilta-aikaan. Lounas on ollut oikein hyvä.

    VastaaPoista
  2. No nyt täällä on taas suu vaahdossa. Onpas herkkuja! Kiitos, tämä paikka täytyy pitää mielessä jos vaikka joskus vielä pääsisi Helsinkiin.

    VastaaPoista
  3. Voin suositella, olimme mielissämme. Muitakin kivoja pikku ravintoloita on viime aikoina ilmestynyt Helsinkiin, loistavaa vastapainoa persoonattomille ketjuravintoloille.

    VastaaPoista
  4. Aah, mitä kuvia... : ) Ravintolavinkit ovat niin tervetulleita. Sitä monesti miettii minne menisi syömään, ja monesti menee samaan paikkaan, vaikka haluaisi kokeilla uutta.

    VastaaPoista
  5. Looks and sounds delicious!

    Hope you are having a lovely Spring over there!

    xx Charlotta

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.