31.8.2012

The perfect pasta sauce

 
En ole pitkään aikaan tehnytkään kunnon Bolognese-tyyppistä pastakastiketta, pastan ja lihakastikkeen liitto lienee liian tuhtia kesäruokaa makuuni. Pyöräytin kuitenkin jauhelihakastikkeen, kun Ruutilla, Siipan siskon tyttärellä oli vielä nälkä Ravintolapäivän jälkeen!

Jauhelihan lisäksi lisäksi lisäsin raastetun porkkanan, palan salamityyppistä makkaraa, sipulin varsia, valkosipulin kynnen, tuoreita yrttejä parvekkeelta, kuullottelin, lisäsin lorauksenn punaviinietikkaa, jonka annoin kiehahtaa miltei kuiviin, sitten lisäsin tomaattimuskaa, tomaattipyreetä, mustapippuria, pari tuoretta tomaattia ja lusikallisen hunajaa pyöristämään makua. Hauduttelin reilun puolisen tuntia ja tarjosin pastan sekä juustoraasteen kera. Aika perusjauhelihakastike siis, mutta maukas.


 I haven't cooked a Bolognese type pasta sauce for a while; pasta and meat sauce are quite heavy combination in the summer. Our little guest Ruut was still hungry after Restaurant Day (!) and told she likes pasta, so I made this sauce for her.

Besides minced meat I added a shredded carrot, a piece of salami, onion tops, a galic clove, fresh herbs, sauteed them, added a splash of vinegar, let it steam, then added a can of crushed tomatoes, tomato pure, black pepper, fresh herbs and fresh tomatoes plus a spoonful of honey to round the flavours. I braised for a good half an hour and served with pasta & grated cheese. A pretty basic tomato-meat sauce, and she loved it!

5 kommenttia :

  1. Hyvää ei kannata liikaa muunnella, saatan kuvitella maun jo kielelläni.

    Komea kuva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perusresepti on hyvä, lisäilin vain vähän jääkaapista löytyneitä tähteitä mukaan.

      Poista
  2. Tuoksu tulee tänne saakka! Äh, meillä tulee kastike melkein poikkeuksetta purkista. Eivät nekään ihan huonoja ole, mutta eivät todellakaan itsetehtyjä. Koskahan sitä on siinä tilanteessa, että voi paneutua ihan tosissaan ruuanlaittoo?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pilkkomiseen ja kuulotteluun meni n. vartti, loppuajan ruoka sai hautua itsekseen. Eli ei tähän kauhean pitkään mennyt aktiivista työskentelyaikaa.

      Poista
  3. olipas hyvän kuuloinen :)
    Taidan kokeilla tästä jotain juttuja omaan kastikkeeseeni. Mun avainsana jauhelihakastikkeen kanssa on pitkään hauduttaminen. Vähintään tunti (jos vain onnistuu) tai mielellään kauemmankin.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.