19.12.2012

Advent calendar December 19th; Candy factory's second shift

 
Eilen lupailin lisää suklaamakeisohjeita.
 
Piparminttuvalkosuklaat ovat todella helppoja valmistaa.
 
 
Kovat valkoiset piparminttukaramellit murskataan morttelissa (karamelleja on yleensä joulun alla isojen markettien irtokarkkivalikoimissa) ja sekoitetaan mikrossa tai vesihauteessa sulatettuun suklaaseen. Lusikoin suklaaseosta silikonivuokiin, mutta yhtä hyvin sen voi kaataa kokonaisuudessaan leivinpaperilala vuorattuun vuokaan ja ulkona tai jääkaapissa jähmettymisen jälkeen murtaa palasiksi.
 
 
 
I promised to continue with my Christmas chocolate recipies today.

Pepperming barks are easy to made; mix crushed hard peppermint candies with melt white chocolate, Spoon either in small silicone molds or on lined pan and let set in cold.
 
 

Wienernougatista tulee varmaan tämän joulun hittituotteeni!
 
 
4 x 54 g Maraboun nougatpatukoita
 
110 g maitosuklaata
 
80 g (kevyesti paahdettuja) mantelilastuja.
 
 
Vuoraa pieni vuoka leivinpaperilla. Sulata pilkottu suklaa ja nougatpatukat vesihauteessa tai mikrossa, sekoita mantelilastut joukkon. Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan 1-2 cm paksuski kerrokseksi. Anna jähmettyä kylmässä ja leikkaa terävällä veitsellä suorakaiteen muotoisiksi paloiksi.
 
 
Säilytä ilmatiiviissä asiassa viileässä.
 
Wiener nougats
 
about 215 g (4 × 54 g bars) "Dubbel Nougat" (or other soft almond and hazelnut nougat/praline paste)

about 110 g milk chocolate

about 80 g extremely thinly flaked (lightly toasted) almonds
 
 
Prepare a small, rectangular pan by lining its bottom and sides with a sheet of parchment paper. For the paper to remain on place, "glue" it on the surface of the pan using soft butter spread between the paper and the pan.
 
 
Cut the nougat and chocolate in small cubes and place in a bowl. Place the bowl over a barely simmering water bath but do not let its bottom touch the water. Let the chocolate and nougat melt. Stir the mixture smooth with a spatula and gently stir in the flaked almonds.
 
 
Pour the mixture in the prepared pan, smoothing it into an about 1½ - 2 centimetre thick layer. Cover the top loosely with parchment paper and place in refrigerator to set. When firm, cut the block in small, rectangular pieces using a thin, sharp knife.
 
 
Store the confectionery in an airtight container in a cool place
 
 

 



 
 
 
 
Helppo englantilainen toffee
 
 
2,5 dl voita
2,5 dl valkoista sokeria
1 / 4 tl suolaa
2,5 dl tummaa suklaata rouhittuna
2,5 dl hienonnettuja manteleita
 
 
Tämä on kuin Daimia, mutta vielä parempaa itse tehtynä!
 
Sekoita voi, sokeri ja suola paksupohjaisessa kattilasssa. Keitä keskilämmöllä sekoittaen, kunnes voi on sulanut. Anna kiehua ja keitä kunnes seos muuttuu tumman meripihkan väriseksi, ja lämpötila on saavuttanut 137 ° C lämmön (en itse käytä mittaria vaan arvioin väriä). Sekoita silloin tällöin.
 
Kun toffee on sopivan väristä, kaada voidellulle leivinpaperille (voit myös käyttää muotteja). Ripottele suklaa päälle ja anna se sulaa minuutin tai kaksi. Levitä suklaa ohueksi tasaiseksi kerrokseksi, kun se on sulanut. Ripottele pähkinät suklaan päälle ja painele ne lastalla tai lusikalla suklaaseen. Jäähdytä viileässä. Riko palasiksi ja säilytä ilmatiiviissä astiassa.
Päivän lukuvinkki on Funkytime magazinen joulunumero. 
 
 
Easy English toffee
2 cups butter
2 cups white sugar
1/4 teaspoon salt
2 cups semisweet chocolate chips
       1 cup finely chopped almonds
 
This is like Marabou's Dajm, but even better!
In a large heavy bottomed saucepan, combine the butter, sugar and salt. Cook over medium heat, stirring until the butter is melted. Allow to come to a boil, and cook until the mixture becomes a dark amber color, and the temperature has reached 285 degrees F (137 degrees C). Stir occasionally.
While the toffee is cooking, cover a large baking sheet with aluminum foil or parchment paper.
As soon as the toffee reaches the proper temperature, pour it out onto the prepared baking sheet (or use molds as I did). Sprinkle the chocolate over the top, and let it set for a minute or two to soften. Spread the chocolate into a thin even layer once it is melted. Sprinkle the nuts over the chocolate, and press in slightly. Putting a plastic bag over your hand will minimize the mess.
Place the toffee in the refrigerator to chill until set. Break into pieces, and store in an airtight container
 
Reading tip of today is Funkytime magazine's holiday issue
 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.