22.2.2013

A perfect combination of sweet and salty

 
 

Ystävien kanssa nautitulle rennolle illalliselle valmistin (jälleen) Donna Hayn ohjeen mukaan jälkiruokaa. Tämän helpommaksi jälkiruoka ei tule (paitsi oma versioni viime kesältä).

Tarvitset purkin kermaa, purkin valmista karamellikastiketta sekä suolattuja pähkinöitä (maapähkinöitä, pistaaseja tai cashewpähkinöitä). Vatkaa purkki kermaa pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon puolet karamellikastikkeesta. Jäädytä pakastimessa. Ennen tarjoilua valuta karamellikastiketta
ja ripottele murskattuja suolattuja pähkinöitä jäädykkeen päälle. Täydellinen makean ja suolaisen kombinaatio.

Jälkiruokakulho Istanbulista, metallitarjotin Fiskarsin antiikkimarkkinoilta.

For the casual dinner with friends I prepared a super easy dessert. I doesn't get easier than this (except the version I made in the summer).

You need a pack of whipping cream, a pack of ready made caramel sauce and salted nuts (peanuts, cashews or pistachios). Whip the cream until it forms soft peaks, mix in ½ of the caramel sauce, freeze. Before serving pour caramel sauce and sprinkle crushed nuts on top. This is a perfect combination of sweet and salty.

Dessert bowl form Istanbul, metal tray from Fiskars antique market.

5 kommenttia :

  1. Ai että mä tykkään sun jutusta! Tää jälkkäri menee heti kokeiluun, makean ja suolaisen liitto on vaan niin solmittu taivaassa, kiitos!

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa siis taivaalliselta...
    Pakko kokeilla.
    XX

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Varokaa vain leidit... Tämä on melkoisen koukuttavaa herkkua!

    VastaaPoista
  5. Näyttää todella herkulliselta, nam!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.