20.3.2013

Spinach & citrus polenta with scallops



 
Sairaspäivinä katselin televisiota tavallista enemmän. Jamie Oliver kokkaili monessakin ohjelmassa päiväsaikaan. Yhdessä ohjelmassa hän teki polentaa jalkapalloilijoille. Sain innoituksen polenta-annokseen kampasimpukoiden kera ja toteutin annoksen,kun kunto oli hieman kohentunut.
 
Meillä oli polentaa kaapissa ja kinkkua lukuunottamatta kaikki muukin oli jo valmiina kotona. Hakaniemien aasialaisista kaupoista kampasimpukoita saa pakasteena puoleen hintaan marketteihin verrattuna.
 
Kampasimpukoita pinaatti- ja sitruspolentan sekä paahdetun kinkun kera
 
 
4 viipaletta parmankinkkua
 
10 kampasimpukkaa sulatettuna
 
1½ dl polentaa
3 dl kanalientä
voita
yhden sitruunan kuori hienoksi raastettuna
1 dl pakastepinaattia sulatettuna
1 dl raastettua parmesania
suolaa
pippuria
 
Lisää polenta kiehuvaan kanaliemeen, sekoita reippaasti, jottei puuroon jää kokkareita. Anna hautua miedolla lämmöllä sekoitellen vähän väliä. Lisää nokare voita, pinaatti ja sitruunan kuori. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita parmesan joukkoon .Polenta saa jäädä löysän puuromaiseksi, lisää nestettä tarvittaessa.
 
Paahda kinkkuviipaleet rapeiksi kuivalla pannulla, muretele ja laita syrjään.
 
Sulata nokare voita pannulla ja paista kampasimpukat molemmin puolin noin pari minuuttia, mausta suolalla. Kokoa annos syvälle lautaselle polentasta, kampasimpukoista ja parmankinkusta. Koristele basilikalla.

 
While sick last week, I watched TV much more than normally. Jamie Oliver had several shows on many channels. In one show he cooked polenta for some footballers. I got an idea of making polenta with scallops.

Scallops with spinach and citrus polenta & parma ham

4 slices parma ham

10 scallops defrosted

1½ dl polenta
3 dl chicken stock
butter
finely grated zest of one lemon
1dl fozen spinach defrosted
1 dl grated parmesan
salt
pepper

Add polenta in boiling chicken stock, mix well.  Let simmer on medium heat, mix once in a a while. Add a knob of butter, spinach and lemon zest. Season with salt and butter. Mix in parmesan. Polenta should be quite loose and porridge like.

Fry parma ham on dry pan, crumble and set aside.

Fry scallops in butter, few minutes per side. Season with salt. Serve polenta in soup dish, add scallops and parma ham. Decorate with basil leaves.

8 kommenttia :

  1. Mun on tehnyt jo kauan mieli tehdä kampasimpukoista jotain. Tykkään niistä paljon, mutten osaa oikein hyödyntää mihinkään.. Tästä ruoasta voisin hyvin aloittaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikaa ystäville-kirjassa on monta reseptiä kampasimpukoista, ilmeisesti kirjailijan suosikkeja. Niistä olen tehnyt muutaman, tämän sävelsin itse.

      Poista
  2. Herkullisen näköinen ruoka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää se onkin. Polentaa tulee harvoin syötyä, vaikka se on helppo ja nopea valmistaa.

      Poista
  3. Näyttää herkulliselta, vaikken itse olekkaan merenelävien syöjä kalaa lukuunottamatta...kiitos myös Avokadopastan ohjeesta...
    XX

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En itsekään kaikista merenelävistä välitä, mutta kampasimpukka on herkullista.

      Poista
  4. Ihana ruoka! En ole aikoihin syönyt kampasimpukoita, kiitos vinkistä että kannattaa koluta Hakaniemen kaupat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aasialaiset elintarvikkeet ovat huomattavasti edullisempia noissa Hakaniemen liikkeissä. Kampasimpukat ja jättikatkat tulevat pääosin Aasiasta, joten nekin ovat edullisempia noissa etnisissä liikkeissä kuin perusmarketeissa.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.