30.3.2013

Summer time is the best time!

 
 
Olemme siirtymässä ensi yönä kesäaikaan, jipii!
Tämä aihe herättää tulisia tunteita, joten saatan saada ensimmäiset ilkeät anonyymit kommentit blogihistoriassani.
 
Olen usein varsin herkkäuninen, mutta kesäaikaan siirtyminen ei minulla aiheuta sen kummempia nukkumisvaikeuksia. Talviaikaan eli "normaaliaikaan" siirtyminen sen sijaan saa tuntemaan olon  väsyneemmäksi, kun illat pimenevät ja päivä tuntuu olevan lopussa jo kuuden maissa. Vaihdan ilomielin valoisamman tunnin iltaan.
 
Terveysriskeistä puhujat ovat ehkä taipuvaisia liiotteluun. Eihän meitä varoiteta tunnin aikaeron takia matkustamasta Tukholmaan tai Pietariin?

Kesäaikaan siirtyessä illat ovat valoisampia. Tuntuu, että töiden jälkeenkin on aikaa vielä mihin, eikä heti ala tuntua siltä että ainoa järkevä vaihtoehtoon siirtyä yöpuulle. Kahdestakymmenestä neljästä tunnista tuntuu saavan enemmän irti kuin talvella. Toki lisääntyvällä päivänvalon määrälläkin on osuutta asiaan, mutta minun elämässäni aimo harppaus elämänlaadussa=illan valoisissa tunneissa tulee huomisesta alkaen.
 
Ja mikä parasta; bloggaajakin pääsee ottamaan myöhempään illalla luonnonvalossa kuvia.


Tervetuloa kesäaika!
 
 
 
Daylight saving is called summer time in Finnish. This topic is quite sensitive, so probably I will get the first mean anonymous comments in my blog history.
 
I am a quite restless sleeper,but my sleep the adjusting of clocs doesn't affect in spring. Getting back to "normal time" and darker nights makes me feel that I should head straight to bed when I get home from work. I would rather have the "extra" day light hour in the evening then in the morning.
 
Talking of heath risks is somewhat exaggerating in my opinion. We Finns aren't warned to travel to Stockholm or St. Petersburg due to time difference, so why would one hour difference disturb our health more than traveling when we turn to summer time?
 
Nights are lighter when we turn to summer time. I feel there is time to do almosta anyhting after work and seem to get more out of my 24 h. Of course I understand that days ar getting longer towards summer, but my quality of life seems to get much better when the evenings are longer, starting tomorrow.
 
And one of the best things: there is one "extra hour" to take photos in day light!
 
 
Welcome summer time!


 
 
 
 
 
 
 


5 kommenttia :

  1. En tiedä mitä terveysvaaroja on lueteltu mutta sen voin sanoa että tuolla tunnilla on suuri merkitys vuorotyöläisille. Tuntia aikaisemmin herääminen esim ennen kukonlaulun aikaa on tuskallista eikä siihen totu ilman suurta unevajetta. Silloin kun ei saa nukkua tuo tunti olisi pitkä aika ihanalle levolle.
    Mun puolestani koko kellonjenkäännön vois unohtaa, sekoittaa vaan pääparkaa:)
    Ihana pikku söpöliinikimppu. Hyvää ja aurinkoista pääsiäistä.

    VastaaPoista
  2. Itselläni kesäaikaan siirtyminen ei aiheuta mitään ongelmia. Auringonvalon lisääntyessä herään automaattisesti jo ennen kännykän hälyytystä ja tunnen itseni pirteäksi. Tiedän kuitenkin tuttavapiirissäni parikin henkilöä, jota kellojen kääntäminen todella stressaa ja sotkee heidän sisäiset kellonsa täysin.
    Hyvää Lankalauantaita ihanan aurinkoisessa säässä :)

    VastaaPoista
  3. Minusta ajan siirtäminen on aina ollut hyvä juttu valon ja auringonnousun takia. Omaan rytmiini sillä ei juuri olevaikutusta, eikä aikanaan lasten rytmiin vaikuttanut, mikä oli vähän outoa.

    Sen sijaan naurattaa ne moitteet, kun koko Suomi kuulemma on lomalla heinäkuussa. Pitäisi olla elokuussa yhtä aikaa etelän kanssa. Mitähän järkeä siinäkn on? Kukaan ei estä avainhenkilöitä lomailemasta viennin kannalta sopivimpaan aikaan.

    VastaaPoista
  4. Näin sen näkee kuinka eri lailla ihmiset kokevat asiat. Itse nautin nyt alkavista valkuaista illoista.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.