A blog challenge; kitchen & I x 8

 
 
 
 
 
 
 
 
Ruokablogeissa on pyörinyt kahdeksan satunnaisen (ruoka)faktan haaste, jonka sain vuorostani Herneetkin rokkaa-blogista.
 
Voit napata haasteen tästä, vastaa näihin kysymyksiin tai keksi omat kysymykset.
 
1. Mikä on tärkein työväline/laite keittiössäsi?
Eiköhän veitsi ole tärkein työväline. Raastinrauta sitrushedelmille on myös usein käytössä, pidän (hyvin pestyjen) sitruunan ja appelsiinin kuorien ruokaan tuomasta raikkaudesta.

Useita vuosia sitten Siipalta synttärilahjaksi saamani blenderi on etenkin viikonloppuisin käytössä, kun pyöräytteln sillä smoothieta. Jouluna keittiöömme saapui Nespresson kahvikone ja Kitchen Aidiin lihamylly ja makkarasuulake. Viime aikoina ollaan yritetty tyhjentää keittiön laatikoita turhista kapistuksista. (esim. avocadoleikkuri sai lähteä...)
 
2. Mikä on mieluisin mausteesi, jota käytät eniten?
Mustapippuri.

 
3. Mikä on suosikkijälkiruokasi?
Suklaajäätelö. Itse tehdyistä pavlova tai jauhoton suklaakakku.
 
4. Suosikkiruokajuomasi?
Vesi arkisin, perjantaisin ja lauantaisin usein viiniä illallisella ja harvoin, kun juhlaan on erityisesti aihetta, shampanja kohottaa juhlatunnelmaa entisestään. (Aika pölyinen tuo shampanjapullo kuvassa, se olikin odotellut avaamistaan jo hyvän tovin).
 
 
5. Mitä syöt aamiaiseksi?
Arkisin syön aina mustikoita, rasvatonta jugurttia ja itsetehtyä mysliä. Arkisin juon "aamukahvit" töissä yhdentoista aikaan. Viikonloppuisin syön smoothieta, sämpylää tai karjalanpiirakkaa, silloin tällöin munakasta ja joulusta lähtien viikonloppuaamuihin on kuulunut myös latte.

 6. Mikä on bravuurisi leivonnassa?
Ihan tavalliset sämpylät koulun keittokirjan reseptiä mukaillen. Makeita leivonnaisia teen harvoin ja aina ne eivät onnistu ihan niinkuin toivoisin.

7. Öljy vai voi?

Öljy, sitä käytän ruoanlaitossa päivittäin pieninä määrinä. Voita ja/tai kermaa vaativia ruokia teen harvemmin. Suosikkiöljyjäni on kurpitsansiemenöljy, joka antaa esim. salaattikastikeeseen ihanan täyteläisen maun.

 
 8. Mikä on rakkain ja eniten käytetty keittokirja keittiössäsi?
Niitä on aika monia, keittokirjoja kun on varmaan yli 150... Aura Liimataisen Parasta kotiruokaa on luotettava klassikko kotiruokaresepteihin, Betty Crockerin keittokirja amerikkalaisista klassikoista on kulkenut mukanani siitä lähtien kun ostin sen kalifornialaisesta kirjakaupasta, jossa olin kesän työharjoittelussa kauan, kauan sitten. Mielenkiintoista, että nämä tulivat ensimmäisenä mieleeni, kun yleensä ostan keittokirjoja, joissa on houkuttelevat kuvat. Näissä ei ole kuvia lainkaan.

Viimeaikainen huippusuosikkini on ollut Donna hayn Fast Fresh Easy, kuten blogia vakituisesti lukevat ovatkin huomanneet. Olen myös ihastunut Om jag var din hemmafru-kirjaan etenkin kuvien takia, vaikka en olekaan siitä vielä kerennyt kokata paljoakaan. Viimeisin keittokirja saapui keittiööni viime viikolla, siitä parin päivän päästä lisää.
 

Kuvat satunnaisia kuvia talvelta ja keväältä.

 

 
There has been a (food) fact challenge in Finnish food blogs ,I received it from Herneetkin rokkaa-blog.

You can grab this challenge and answer these questions and or tell any of your own kitchen facts you like to share.


1. What is the most important tool / appliance in your kitchen?
Knife is the most important tool.  Grater for citrus fruits is also often used, I like (well washed) lemon and orange peel freshness in my food.

Several years ago I received a blender as a birthday present from Husband .  I use it regularly, especially on weekends and make smoothies.  For Christmas I bought a Nespresso coffee machine and received from Husband a meat grinder and sausage stuffer for Kitchen Aid. Lately we had tried to get rid of all kind of unnecessary kitchen gadgets filling drawers. 

2. What is your favorite spice that you use the most?

Black pepper. 

 3. What is your favorite dessert?
Chocolate ice cream, home made pavlova or flourless chocolate cake.
 

4. Favorite beverage with food?
Water on weekdays, we usually have wine on Fridays and Saturdays with dinner, and rarely, on special occasions, champagne raises the festive mood even further.
 
5. What do you eat for breakfast?
On weekdays, I always eat blueberries, non-fat yogurt and homemade granola. On weekends, I eat smoothies, sandwiches, or Karelian pastries, and sometimes omelets. Since Christmas the weekend mornings have also included a latte.


 6. What is your non failing baking recipe?
Bread rolls made according to school cookbook recipe.
 
 
7. Oil or butter?

I use oil daily in cooking in small dozes but butter and/or cream I use rarely. One of my favorite oils is pumpkin seed oil which giver salad dressings a beautiful, smooth flavour.

 8 What is your dearest and most used cookbook?

There are quite a few, I have probably more than 150 cookbook... Aura Liimatainen's book of home cooking is a reliable classic, Betty Crocker’s cookbook of American classics has been with me from the time I bought it in a Californian bookstore, where a I was a summer trainee a long time ago. Interestingly, these two books came first to my mind, I usually buy cookbooks with attractive pictures. There aren’t no images at all in these books.
The recent favorite is Donna Hay Fast Easy Fresh, as regular readers have noticed. I'm also fond of images in Swedish Om jag var din hemmafru-book (translated also in English; If I were your wife), even though I have not yet had the time to cook that much from this book. The latest cookbook arrived in my kitchen last week, will tell you about it shortly.



5 kommenttia :

  1. Kiva haaste!

    Aura Liimatainen oli mun köksänmaikka. Ei menny opit kovin hyvin perille:)

    Syökö meidän paras kamu Donna H. lainkaan parsaa? Jos syö, niin miten laitettuna?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Donna H syö kirjassa parsaa pastan ja taleggiojuuston kanssa, maustetaan basilikalla, sitruunamehulla ja oliiviöljyllä.

      Googlaamalla Donna Hay aspargus löytyy näköjään muitakin reseptejä.

      Poista
  2. Tuohon alempaan postaukseen vielä: kiitos tuosta Moko -vinkistä, mennyt multa ihan ohi. Ja Kallion Keidas on meidän vakilounaspaikka kesäisin, kävellään sinne duunikavereiden lounaalle.

    VastaaPoista
  3. Vau, kunnioitettava keittokirjakokoelma sinulla! :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.