10.4.2013

Candied ginger

 
 
 
Sokeroidut inkiväärit
 
Suihkuta uuniritilä öljyspraylla (tai kevyesti sivele pullasudilla) laita se leivinpaperilla vuoratun uunipannun päälle.

Kuori inkivääri ja viipaloi n. 3 mm viipaleiksi. Laita kattilaan inkivääriviipaleet, vettä niin että viipaleet peittyvät reilusti ja lämmitä keskilämmölle. Peitä kannella ja kypsennä 35 minuuttia tai kunnes inkivääri on pehmeää.

Siirrä inkivääri valumaan siivilään, säästä 0,5 dl inkiväärinestettä. Punnitse inkivääri ja mittaa sama määrä sokeria. Laita inkivääri ja 0,5 dl nestettä pannulle ja lisää sokeri. Kiehauta sekoittaen usein. Vähennä lämpöä keskilämmölle ja keitä sekoittaen kunnes neste on miltei haihtunut ja sokeri näyttää kuivahtavan inkiväärisiivuihin, noin 20 minuuttia. Siirrät inkivääri jäähtymään ja levitä palat erilleen. Kun palat ovat täysin jäähtyneet, ne säilyvät ilmatiiviissä astiassa jopa 2 viikkoa. Kerää palasista voipaperille tippunut sokeri talteen, voit käyttää sitä kahvin makeutukseen tai jäätelön kanssa.

Säästin myös osan inkiväärien keittonesteestä, lisäsin siihen sokeria ja annoin veden haihtua osittain. Tuloksena oli inkiväärisiirappia, jota käytettiin viime viikolla vieraille tarjottuun cocktailiin.

 

Candied gingers
 
Spray a cooling rack with nonstick spray and set it in a half sheet pan lined with parchment.

Peel the ginger root and slice into 1/8-inch thick slices using a mandoline. Place into a 4-quart saucepan with the water and set over medium-high heat. Cover and cook for 35 minutes or until the ginger is tender.

Transfer the ginger to a colander to drain, reserving 1/4 cup of the cooking liquid. Weigh the ginger and measure out an equal amount of sugar. Return the ginger and 1/4 cup water to the pan and add the sugar. Set over medium-high heat and bring to a boil, stirring frequently. Reduce the heat to medium and cook, stirring frequently, until the sugar syrup looks dry, has almost evaporated and begins to recrystallize, approximately 20 minutes. Transfer the ginger immediately to the cooling rack and spread to separate the individual pieces. Once completely cool, store in an airtight container for up to 2 weeks. Save the sugar that drops beneath the cooling rack and use to top ginger snaps, sprinkled over ice cream or to sweeten coffee.

I also saved some of the ginger infused cooking water, added sugar and simmered it until water had partly evaporated and formed ginger syrup. We used the syrup for the cocktail on Friday.


6 kommenttia :

  1. Kuullostaa tosi hyvälle!

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa ja näyttää hyvälle...
    XX

    VastaaPoista
  3. Taas niitä asioita, joita en ole ymmärtänyt että voisi itsekin tehdä. Olen ostanut sokeroitua inkivääriä joskus johonkin ruuanlaittoon. En vaan enää muista mihin. Veikeä yhdistelmä joka tapauksessa :)

    VastaaPoista
  4. En ollut koskaan aiemmin kokeillut sokerointia, mutta oli helpompaa kuin olin ajatellutkaan.

    VastaaPoista
  5. Kiitos kun jaoit tämän.....täytyy kokeilla joku päivä!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.