12.4.2013

Gourmet hot dog condiments



 
Perjantain hot dogeja ja shampanjaa-illallisella oli myös useita lisukkeita, joista lupasin reseptit.
 
Siippa leipoi sämpylät ja valmisti aiolin. Aiolissa on jokin taika, jota en ole saanut haltuun; vaikka teen ohjeen mukaan ja lisään öljyä vähitellen, en saa aiolista paksua. Siippa sen sijaan onnistui ensi yrittämällä.
 

Punasipulihilloke

3 punasipulia 

3 rkl oliiviöljyä

1/2 dl fariinisokeria 

3/4 dl punaviinietikkaa 

1/3 rkl tuoretta timjamia (hienonnettuna) 

1/2 kpl tuoretta chiliä (hienonnettuna) 

1/2 tl mustapippuria

 

Silppua sipulit ja kuullota ne oliiviöljyssä. Lisää joukkoon loput ainekset ja anna hautua noin puoli tuntia eli kunnes seos on muuttunut hillokemaiseksi. 

Tomaattichutney

250g punasipulia, ohuina viipaleina

  500g hienonnettuja tomaatteja

  1 punainen chili, siemenet poistettuna ja viipaloituna

75ml punaviinietikkaa

  140g fariinisokeria

Hienonna sipulit ja kuullota niitä oliiviöljyssä. Lisää loput ainekset ja anna kiehua noin puoli tuntia, tai kunnes seos on paksuuntunut.

 

Aioli

2 munankeltuaista

2½ dl oliiviöljyä

3 kunnonkokoista valkosipulinkynttä

½ tl suolaa

1 maustemitta valkopippuria

Käytä huoneenlämpöistä öljyä ja kananmunia. Kuori valkosipulinkynnet ja purista valkosipuli suoraan kulhoon. Lisää keltuaiset. Kaada oliiviöljy sitten mukaan tippa kerrallaan, samalla voimakkaasti sekoittaen. Älä kaada öljyä liian nopeasti. Loppua kohden voit kaataa sen ohuena norona. Mausta suolalla ja pippurilla.

 

Sämpylät

2 dl vettä

pussi hiivaa

5 dl jauhoja (puolet durum-jauhoja)

2 rl oliiviöljyä

suolaa

 

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää jauhot, oliiviöljy ja suolavaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan nousta n. tunti.

Muotoile taikinasta sämpylöitä (hodareita varten pitkulaisia). Anna nousta 30 min. Paista 2225 asteessa n. 15 min. Voit alussa suihkauttaa uuniin vettä, jotta saat rapeakuorisia sämpylöitä.

Perunasalaatti



5 keskikokoista keitettyä, kuorittua perunaa
1 omena
1 suolakurkku
 

Kuutioi peruna isohkoiksi kuutioiksi, ja suolakurkku sekä omena puolet pienemmiksi kuutioiksi.

 

Salsa Verde

 

2 valkosipulinkynttä

1 ruukku basilikaa

0,5 dl silputtua persiljaa

1 dl oliiviöljyä

2 anjovisfileetä

2 rkl pieniä kapriksia

ripaus suolaa

ripaus rouhittua mustapippuria

Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Poista kynsien sisältä tarvittaessa vihreä verso. Siirrä valkosipuli tehosilppuriin tai sauvasekoittimen kulhoon. Lisää revityt basilikanlehdet ja persiljasilppu. Pyöräytä hienoksi.

Lisää oliiviöljy ja anna koneen käydä, kunnes öljykastike on tasaista. Lisää suola, pippuri, silputut anjovikset ja kaprikset.

Sekoita tasaiseksi. Jos kastike on liian paksua, ohenna sitä öljyllä

 

Sekoita salsa verde ja perunasalaattiainekset. Koristele kapriksilla ja basilikan lehdillä.

With Friday's hot dogs and champagne dinner we served also a number of side dishes. Below are the recipes as promised to provide.


Husband baked bread rolls and made the aioli. I have never succeeded to make a perfect aioli although I do as instructed and add oil little by little, I do not get it thick. Husband succeeded on the first try.
 

Red onion jam

3 red onions
 
3 tablespoons olive oil
1/2 dl brown sugar
3/4 dl red wine vinegar
1/3 tablespoons fres thyme (finely chopped)
1/2 fresh chilli (finely chopped)
 
1/2 teaspoon freshly ground black pepper

 

 

Tomato chutney

250g red onions, finely sliced
 500g mixed tomatoes, roughly chopped
 1 red chilli, deseeded, sliced
75ml red wine vinegar
 140g brown sugar

Chop the onions and fry them in olive oil. Add the remaining ingredients and simmer for about half an hour, or until the mixture has thickened.

 

Aioli



2 egg yolks
 
2½ dl olive oil
3 good sized garlic cloves
½ teaspoon salt
 
Pinch of white pepper

Use room temperature oil and eggs. Peel the garlic cloves and squeeze the garlic directly into the bowl. Add the egg yolks. Pour the olive oil drop by drop, whisk constantly. Do not pour the oil too quickly. Season with salt and pepper.

 

Bread rolls

2 dl water
bag of dry yeast
5 dl flour (half of durum flour)
2 tbsp olive oil
salt

 

Mix the yeast in warm water, add the flour, olive oil, salt and knead the dough until it is elastic. Cover the bowl with plastic wrap and let the dough rise about an hour.

 
Shape into rolls , let dough rise again for 30 min. Bake at 2225 C for about 15 min. You can in the beginning spray water in the oven to get the crusty bread rolls.

 

Potato salad


5 medium-sized boiled, peeled potatoes
 
1 apple
 
1 pickle

 

Dice the potatoes into fairly big cubes, and pickles & the apple into smaller cubes.

This recipe requires an Easter European type salted pickle, which can be hard to find in many countries, but you can try with regular pickle or substitute with capers.

 

Salsa Verde


2 garlic cloves

1 bunch of basil

0,5 dl chopped parsley

1 cl olive oil

2 anchovy fillets

2 tbsp small capers
 
pinch of salt
a pinch of freshly ground black pepper

 

Peel and chop the garlic cloves. Move torn basil leaves and chopped parsley with garlic cloves in blender bowl. Spin until fine.

Add olive oil, and let the machine run until the oil sauce is smooth. Add salt, pepper, chopped anchovies and capers.

Blend until smooth. If the sauce is too thick, thin it with oil.


Stir in salsa verde and potato salad ingredients. Garnish with capers and basil leaves.

2 kommenttia :

  1. Heitimme blogissa sinulle haasteen, käy nappaamassa jos haluat :)

    VastaaPoista
  2. Nappaan nämä kaikki talteen, suunnitteilla on nimittäin hamppari-illallinen ja nämä käyvät varmasti myös niiden kaveriksi! Kiitos herkullisista resepteistä. :P

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.