17.4.2013

Rosemary Hasselbacka potatoes


 
Siippa tilasi jokin aika sitten sunnuntairuoaksi ruokaisaa salaattia. Tutkailin ruokakaappeja ja päädyin tekemään versioituja Hasselbackan perunoita mozzarellasalaatin ja serranokinkun kaveriksi. Kaikki muu löytyikin kotoa, kinkun kävimme ostamassa päiväkävelyllä.

Rosmariiniperunat sopivat hyvin myös erilaisten liharuokien kaveriksi.

Rosmariiniset Hasselbackan perunat
 
2-3 tasakokoista pientä perunaa/ruokailija
voita tai margariinia
suolaa
korppujauhoja
rosmariinia
 
Kuori perunat halutessasi, itse harvoin kuorin perunoita, pesen ne vain hyvin.
Leikkaa niihin viiltoja niin, että viipaleet jäävät alaosastaan kiinni. Laita viiltoihin tuoretta rosmariinia.
Pane perunat voideltuun uunivuokaan.
Sivele sulatetulla rasvalla. Ripottele päälle vielä tuoretta rosmariinia ja murskattua valkosipulia.
Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria.
Kypsennä uunissa 200-asteessa noin tunti.
Ripottele pinnalle korppujauhoja.
Laita takaisin uuniin ja jatka kypsennystä niin, että väri on kauniin ruskea.
 

Husband asked for a rustic salad for Sunday lunch some time ago. I checked our cupboards and ended up making a mozzarella salad with Serrano ham and my version of Hasselbacka potatoes.
 
Rosemary Hasselbacka potatoes

2-3 equal sized small potatoes per person
butter or margarine
salt
bread crumbs
fresh rosemary
 
Peel the potatoes if you wish, I rarely peel the potatoes, I just wash them just well.
Cut potatoes  into thin slices across almost right through, but not. Fill the cuts with fresh rosemary.
Place the potatoes in a buttered casserole dish.
Brush with melted grease. Sprinkle with more fresh rosemary and crushed garlic.
Sprinkle with salt and pepper.
Cook in the oven at 200 degrees for about an hour.
Sprinkle with bread crumbs.
Put back in the oven and continue cooking until bread crumbs have browned.

5 kommenttia :

  1. Hasselbacan perunat kuuluu omiin perunasuosikkeihin. Kuoret jätän minäkin paikalleen kun antavat mielestäni perunalle paljon paremman maun:)Tässäpä olisikin hyvä vinkki tämän päivän lautaselle. Iloa loppuviikkoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuoret antavat makua ja rapsakkuutta perunoihin, kuorissa taitaa olla suurin osa ravintoaineistakin.

      Aurinkoista loppuviikkoa!

      Poista
  2. Äh, näyttää NIIN hyvältä! Sanoo yksi, joka ei tänäänkään viitsinyt tehdä ruokaa töitten jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä meilläkin välillä syödään voileipää illalliseksi, mutta kun en syö lämmintä lounasta, haluan tehdä yhden kunnon aterian päivässä

      Poista
  3. Nams....mulle tuli nyt ihan hirveä nälkä! Menee kokeilulistalle :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.