25.5.2013

Sushi salad

 


Viime minuuteilla ennen laivan lähtöä Värtanin terminaalista ostamassani Allt om mat-ruokalehdessä oli sushisalaatin ohje, jota mukaillen tein oman versioni. Japanilaisen ruoan harrastajien mielestä tällä ei varmaankaan ole mitään tekemistä sushin kanssa, mutta minä olenkin soveltava kokki, joka ottaa vaikutteita eri ruokakulttuureista, eikä noudata niiden perinteitä orjallisesti.

Keitä ja mausta sushiriisi ohjeen mukaan, ohjeita löytyy netistä pilvin pimein vaikkapa haulla "sushi riisi maustaminen". Kun aitoa sushiriisiä ei löytynyt kotoa, keittelin ihan tavallista puuroriisiä ja maustoin valmiilla sushi-su-seoksella.

Maustoin suikaleiksi leikatut porkkanan ja neljänneksen kurkusta sekä viipaloidut retiisit samaisella valmiilla sushi-su-seoksella, jolla olin riisinkin maustanut. Kasviksien annoin marinoitua riisin keiton ja jäähtymisen ajan.

Jäähtyneen riisin päälle asettelin kasvikset ja suikaloitua kylmäsavulohta ja valelin marinointiliemellä. Päälle murskasin vielä wasabi-maustetuja pähkinöitä, joita saa aasialaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä (myös wasabilla maustetut herneet käyvät tähän hyvin.)
 

At the last minute before boarding the ship back to Helsinki I bought a Swedish food magazine at the harbour terminal in Stockholm. There was a good looking salad recipe in the magazine, I made my own version of it. Japanese food enthusiasts probably think that this has nothing to do with sushi, but I take influences of foods around the world, rather than slavishly follow the traditions.

Cook and season the sushi rice according to the instructions, you can google "sushi rice seasoning". I didn’t have the real sushi rice, so I used plain porridge rice instead and seasoned it sushi-su mixture.

Cut carrot and one quarter of a cucumber into strips and slice ​​, I marinated vegetables duerin rice cooking with the same ready-sushi-su mixture as the rice.

Placed vegetables on top of the cooled rice, ​​cold-smoked salmon on top, use the marinade as dressing. Finish with crushed wasabi-flavored with nuts or peas (from Asian food shops).

5 kommenttia :

  1. Erikoinen salaatti mutta näyttää herkulliselta. Ihanat syömäpuikot sinulle :)

    VastaaPoista
  2. Silmään pisti heti erikoiset syömäpuikot :)
    http://kaika85.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Syömäpuikot ovat New Yorkin Pearl River-liikkeestä. Helsingissä Tokyokanissa on paljon erilaisia syömäpuikkoja.

    VastaaPoista
  4. Olet kyllä taitava...katsoin myös edelliset päivityksesi, kun en ole aiemmin ehtinyt, ihania Vallilla kuvia ja sitten...TARMO ja lammaskuvat olivat ihan liikkiksiä, kertakaikkiaan suloinen kohtaaminen...
    xx

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.