Toukokuussa maistelimme pari kertaa siikacevicheä, ravintolapäivänä ja Patronassa. Totesimme tämän olevan hyvä, raikas 5:2-paastopäivän illallinen.
Annos yhdelle.
Siikaceviche
200 g siikaa
½ ison limen mehu
loraus kasvislientä
½ punasipuli
tuoretta korianteria
tuoretta chiliä
suolaa
Purista limestä mehu, lisää loraus kasvislientä. Suikaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi.
Posta siika fileistä nahka ja mahdolliset ruodot, kuutio peukalonopään kokoisiksi paloiksi. Marinoi lime-kasvisliemiseoksessa muutamia minuutteja. Lisää punasipuli ja korianteria, chiliä ja suolaa maun mukaan.
Voit tarjoillessa kaataa marinointinesteen pois, me hörpimme senkin.
Käytä merikalaa, järvikalaa ei suositella syötävän kuumentamattomana.
In may we ate whitefish ceviche twice; on Restaurant day and in restaurant Patrona, Helsinki. We thought ceviche would make a perfect abt 300 kcal 5:2 fast day dinner.
Serving for one
Whitefish ceviche
200 g whitefish
juice of ½ big lime
dash of vegetable stock
½ red onion
cilantro leaves
fresch chili
salt
Squeeze the ime juice, add a dash of vegetabl estock. Slice onion thinly.
Remove the skin of the fish. Cube the fish on 2x2 cm cubes. Marinate in lime juice-vegetable stock for few minutes. Add red onion and minced cilantro, chili and salt to taste.
You can pur the marinade away, but we did drink also that, it was so tasty.
Pls note to for this dish use only whitefish from sea, not grown in sweet waters.
Annos yhdelle.
Siikaceviche
200 g siikaa
½ ison limen mehu
loraus kasvislientä
½ punasipuli
tuoretta korianteria
tuoretta chiliä
suolaa
Purista limestä mehu, lisää loraus kasvislientä. Suikaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi.
Posta siika fileistä nahka ja mahdolliset ruodot, kuutio peukalonopään kokoisiksi paloiksi. Marinoi lime-kasvisliemiseoksessa muutamia minuutteja. Lisää punasipuli ja korianteria, chiliä ja suolaa maun mukaan.
Voit tarjoillessa kaataa marinointinesteen pois, me hörpimme senkin.
Käytä merikalaa, järvikalaa ei suositella syötävän kuumentamattomana.
In may we ate whitefish ceviche twice; on Restaurant day and in restaurant Patrona, Helsinki. We thought ceviche would make a perfect abt 300 kcal 5:2 fast day dinner.
Serving for one
Whitefish ceviche
200 g whitefish
juice of ½ big lime
dash of vegetable stock
½ red onion
cilantro leaves
fresch chili
salt
Squeeze the ime juice, add a dash of vegetabl estock. Slice onion thinly.
Remove the skin of the fish. Cube the fish on 2x2 cm cubes. Marinate in lime juice-vegetable stock for few minutes. Add red onion and minced cilantro, chili and salt to taste.
You can pur the marinade away, but we did drink also that, it was so tasty.
Pls note to for this dish use only whitefish from sea, not grown in sweet waters.
Tämä, jos mikä, on raikas annos :).
VastaaPoistaCeviche oli muutenkin ollut mielessäni ja kun maistelimme sitä lyhyen ajan sisään pari kertaa, yksi uusi suosikkiannos 5:2-ruoaksi oli löytynyt.
PoistaNäyttää herkulliselta!
VastaaPoistaNäyttää loppujen lopuksi aika värittömältä kuvissa, mutta maku on kyllä herkullinen.
PoistaKevyttä ja raikasta.:)
VastaaPoistaJos pitää graavikalasta tai sushista, tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla.
Poista