5.7.2013

Mediterranean lamb

 
 
Pannulla paistetuna ja vain suolalla ja pippurilla maustetun karitsanpaistin lisäkkeet olivat välimerellisä, mutta vähän tvistillä.

Fetapalaa ruskistin pannulla molemmin puolin, hummukseen käytin valkopapuja kikherneiden sijaan ja tsatsikin tein kurkun sijaan nektariinista.

Valkopapuhummus
Purkki valkoisia papuja
3 rkl sitruunamehua
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl tahinitahnaa
1 valkosipulin kynsi
1 tl juustokuminaa
1tl korianterin siemeniä
suolaa
mustapippuria

Hienonna ainekset teho- tai savuvasekoittimella. Anna seistä jääkaapissa puolisen tuntia, jotta maut sekottuvat.


Nektariinitsatsiki
1 nektariini
1 dl turkkilaista jugurttia
1 valkosipulinkynsi
kourallinen tuoretta minttua
mustapippuria

Pilko nektariini pieniksi kuutioiksi, hienonna valkosipuli. Sekoita muiden ainesten kanssa, anna seistä jääkaapissa puolisen tuntia, jotta maut sekottuvat.


I served with pan fried lamb Mediterranean dishes, but with a little twist.


Feta cheese I browned in pan on both sides, I used white beans instead of chickpeas in hummus, and I made tsatsiki with nectarine instead of cucumber.



White bean hummus

1 can of white beans
3 tablespoons lemon juice
3 tablespoons olive oil
2 tablespoons tahini
1 clove of garlic
1 teaspoon cumin
1 tsp coriander seeds
salt
freshly ground black pepper


Finely chop the ingredients with hand blender. Let stand in refrigerator for half an hour so that the flavors blend.



Nectarine tsatsiki

1 nectarine
1 cup Turkish yogurt
1 clove of garlic
a handful of fresh mint
freshly ground black pepper


Cut the nectarines into small cubes, chop the garlic. Mix with other ingredients, let stand in the refrigerator for half an hour so that the flavors blend.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.