2.7.2013

Wild herb salad with blue cheese chicken

 
 
Sami Tallbergin villisyrttisalaattia syötyäni olen innostunut keräämään villiyrttejä metsästä, rannalta ja joutomaalta ihan kodin läheltä, 4 km Helsingin keskustasta. Sami oli kerännyt omat yrttinsä ihan samoilta kulmilta.

Tämän salaatin pohjana on tavallista lehtisalaattia ja aprikooseja, mutta keräsin siihen myös ruusun terälehtiä (älä käytä kukkakaupan ruusuja, syö vain myrkyttämättömiä), horsman versoja ja syreenin kukkia.

Etiketti-lehdessä oli Cobb-salaatin resepti. Nappasin reseptistä idean paistetun rintafileen kanssa tarjottavasta sinihomejuustokastikkeesta (sinihomejuustoa, kermaviiliä ja pippuria) ja parista pekoniviipaleesta.


After I tasted chef Sami Tallberg's wild herb salad, I have picked wild herbs in the woods and fields near my house.

I added in the salad lettuce and apricots, but also rose petals, lilac flowers and willow herb sprouts.

I looked at a Cobb salad recipe in a agazine, but ended adding just a sour cream and blue cheese dressing and few strips of bacon with chicken and salad.

2 kommenttia :

  1. Ruusun terälehdet tuovat salaattiin kyllä tosi upean silauksen. Kaunista (ja varmasti myös maukasta)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terälehtien maku on aika mieto ja ne antavat salaatille kauniin ulkonäön lisäksi hienostuneen säväyksen makuun.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.