24.8.2013

Fish tacos with bean salad

 
 
 


Meksikolaista/tex-mexiä tulee yleensä tehtyä vihanneksista, lihasta ja broilerista, mutta välillä voi käyttää kalaakin.


Helpot kalatacot

 

1 tl kuminaa


2 tl chilijauhetta
 1/4 dl oliiviöljyä
 
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna

1 tl oreganoa
1/8 tl cayennepippuria

suolaa + pippuria

 

400 g turskaa leikattuna isoiksi paloiksi

 
 

Jugurttikastike

  5 rl kreikkalaista jugurttia

½ tl kuminaa

1 pieni valkosipulinkynsi hiennonnettuna

1 pienen limen mehu

chilikastiketta

suolaa

 


8 maissitortillaa

 
Sekoita suuressa matalassa kulhossa oliiviöljy ja mausteet. Lisää kalat ja anna marinoitua 15 minuuttia, kääntele paloja niin että ne ovat kauttaaltaan marinadissa.

Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset pienssä kulhossa, lisää chilikastike ja suolaa maun mukaan.

Kuumenna suuri paistinpannu keskilämmölle ja lisää kala sekä öljy ja paista kunnes kala ruskistuu. Käännä ja paista toiselta puolelta

Pyyhi oliiviöljyä toiseen pannulle ja käännä lämpöä kuumalle. Lisää jokainen maissitortilla yksi kerrallaan pannuun, käännä kun tortilla on lämminnyt ja hieman ruskistunut.

 

Laita kunkin tortillan keskelle iso lusikallinen kalaa, lusikoi päälle kastiketta.



Papusalaatti

Purkillinen ruskeita papuja valutettuna
3 tomaattia kuutioituna
1 avocado kuutioituna
Kourallinen korianterinlehtiä silputtuna


Papusalaatin kastike

½ limen mehu
1 tl korianterinsiemeniä hienonnettua
chiliä maun mukaan
suolaa
pippuria

Sekoita salaattiainekset, sekoita kastikeainekset. Sekoita salaatti ja kastike keskenään, anna seistä 15 min enen tarjoilua.




Easy Fish Tacos with Yogurt Crema

 1/4 c olive oil
1 t cumin
2 t chili powder
1 t garlic powder
1 t oregano
1/8 t cayenne pepper
salt + pepper, large pinch each
1 lb cod, cut into large pieces

Yogurt Crema

 5 T greek yogurt
1/2 cumin
1 small clove garlic, minced
1 small lime, juiced
hot sauce
salt

8 fresh corn tortillas

fresh salsa
fresh spinach, cut into ribbons

 In a large shallow bowl, combine the olive oil and spices. Add the fish and let marinate for 15 minutes, flipping the fish so that it's well coated on all sides.

Prepare the crema by mixing together all the ingredients into a small bowl, adding hot sauce and salt to taste. Set aside.

Heat a large skillet over med-high heat and add the fish, along with the oil from the bowl and fry until the bottom of the fish is brown. Flip and cook the other side until brown. Turn off heat.

Wipe some olive oil into another skillet and turn heat to high. Add the each corn tortilla one at a time, flipping when one side gets warm and browns slightly. Repeat for remaining tortillas.

To assemble the tacos, place a large spoonful of the fish into the centre of each tortilla, spoon on the crema, fresh salsa and top with spinach.

Bean salad



A can of brown beans drained

3 tomatoes, cut into cubes

1 avocado cut into cubes

A handful of chopped coriander leaves





Bean salad dressing



Juice of ½ lime

1 teaspoon finely chopped coriander

chilli to taste

salt

pepper



Mix salad ingredients, mix dressing ingredients. Mix together and let stand fro 15 min before serving.

1 kommentti :

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.