15.8.2013

Jamie Oliver's broad bean salad

 
 
 
Olin kiinnittänyt huomioita pariinkin härkäpapusalaattiohjeeseen ja etsinyt toreilta ja hallista härkäpapuja, tuloksetta. Olinkin tullut samaan tulokseen kuin Hesarin toimittaja; toreilla valikoima supistuu kun myyjiä on vähemmän. (Kojuja voi siis olla sama määrä kuin ennen, mutta yhdellä myyjällä voikin olla useampi koju, joissa kaikissa myydään samoja tuotteita).


Lopulta löysin härkäpapuja Stockalta. Hinta oli aika suolainen, lähemmäs 12 €/kg, etenkin kun ottaa huomioon, että painosta suurin osa on kuorta. Ehkä tässäkin on syy, miksei härkäpapuja ole laajalti myynnissä. Ensi kesänä voisin kokeilla kasvattaa näitä parvekkeella... Salaattia voisi kokeilla härkäpapujen sijaan sekoittamalla tuoreita herneitä ja valkopapuja purkista. Vähän erilainen salaatti, mutta ei sekään varmaan hullumpi.




Jamien resepti sai veden herahtamaan kielelle, tosin mustan possun kinkku vaihtui kylmäsavukalkkunaksi (myös Stockalta, en ole muualla nähnyt myynnissä).

  Härkäpapusalaatti

2-3 suurta kourallista kuorittuja härkäpapuja

1 pieni kourallinen pecorinoa, hienonnetuna tai karkeasti raastettuna

1 sitruunan hienoksi raastettu kuori ja mehu

1 tilkka kylmäpuristettua oliiviöljyä

1 kourallinen tuoretta minttua

merisuolaa

75 g laadukasta espanjalaista kinkkua, kuten pata negraa, revittynä

Jaa härkäpavut kahdeksi kasaksi, isoihin ja pieniin. Laita isot kiehuvaan, reilusti suolattuun veteen minuutiksi, kiehautuksen jälkeen kaada vesi pois ja anna jäähtyä. Laita ne syrjään jäähtymään Kun pavut ovat jäähtyneet, voit pullauttaa pavut ulos kuoristaan.

Murskaa kuoritut härkäpavut karkeasti - voit tehdä tämän monitoimikoneessa, hienontaa ne veitsellä tai murskata morttelissa.  (Kiehautin itse kaikki pavut ja murskasin niistä osan).

Sekoita kiehautetut pavut raakojen papujen, pecorinon, sitruunamehun, öljyn ja hienonnetun mintun kanssa.

Tarkista maku, revi kinkku salaatin päälle, ripottele sitruunan kuori ja minttua salaattiin.


I have seen lately few delicious sounding broad bean recipes and looked for the beans in markets and food halls. Finally I found them at a department store food dept. Price was quite expensive, but I thought I could next time replace broad beans with fresh peas and canned white beans.
Broad bean salad

2-3 large handfuls shelled broad beans

1 small handful pecorino, roughly chopped or roughly grated

finely grated zest and juice of 1 lemon

1 splash extra virgin olive oil

1 handful fresh mint

sea salt

75 g quality Spanish ham, such as pata negra, roughly torn (I replaced pata negra with Spanish cold smoked turkey.

Separate the broad beans into 2 piles – big and small. Drop the big ones into boiling, salted water for 1 minute and then put them aside to cool down. Pop them out of their shells when they're cool enough to handle. (I did boil all for 1 min).

Roughly mash the blanched broad beans – you can do this with a food processor, chop them up with a knife or crush them in a pestle and mortar. Mix together with the small raw beans, the pecorino, lemon juice, oil and some of the mint, finely chopped. 

 Season to taste, then serve with the torn ham, a final zesting of lemon and the rest of the mint ripped up and scattered over the top.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.