Saatatte luulla, että olen hylännyt 5:2-paaston kokonaan, kun en ole niitä 300 kcal ohjeita postannut vähään aikaan. Olemme noudattaneet "paastoa" uskollisesti, mutta viime aikoina olemme syöneet vain yhden 500 kcal aterian "paastopäivinä", eikä 24 h syömättömyys yllättävästi ole ollut mitenkään ongelmallista tai vaikeaa.
Tässä kuitenkin ohje n. 300 kcal ateriaan.
Nappasin Hulin blogista tämän herkullisen salaatin reseptin, hän oli puolestaan kopsannut sen Pirkasta. Totesin tämän olevan loistava 5:2-paastoateria, puolessa kilossa tomaatteja on vain 100 kcal.
Lisäsin ripauksen chiliä ja vaihdoin Hulin käyttämän valkoviinietikan sherryetikkaan. Kinkkukin vaihtui Lidlin vähärasvaiseen kylmäsavukinkkuun.
Yrtit poimin "keittiöpuutarhasta" eli parvekkeelta. Yrtit ja kukat ovat nauttineet kesän lämpimästä säästä ja rehottavat edelleen valtoimenaan. Salaatissa koristeena ovat kukat ovat oreganon kukkia, täysin syötäviä siis.
Annos yhdelle
Espanjalainen tomaattisalaatti
n. 40 g ilmakuivattua vähärasvaista kinkkua
500 g erilaisia tomaatteja
2 varsisipulia
1 rkl sherryviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
n. 1 dl persiljaa hienonnettuna
½ tl sokeria
mustapippuria
chiliä
Levitä kinkkuviipaleet uuninpellille leivinpaperin päälle. Paahda kinkkuja uunin grillivastuksen alla 200 asteessa noin 5 minuuttia, kunnes kinkkuviipaleet tuntuvat rapeilta. Tarkkaile kinkkuja paiston aikana, etteivät ne pala. (Minä tietysti käännyin tekemään jotain muuta ja kinkut olivat vähän liian kauan aikaa uunissa...)
Kuutioi tomaatit ja puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja hienonna kevätsipulit.
Sekoita kulhossa tomaatit ja kevätsipulit. Lisää joukkoon viinietikka, oliiviöljy ja hienonnetut yrtit. Sekoita joukkoon sokeri ja ripaus rouhittua mustapippuria. Murenna rapeat kinkkuviipaleet salaattiin käsin ja sekoita.
Tässä kuitenkin ohje n. 300 kcal ateriaan.
Nappasin Hulin blogista tämän herkullisen salaatin reseptin, hän oli puolestaan kopsannut sen Pirkasta. Totesin tämän olevan loistava 5:2-paastoateria, puolessa kilossa tomaatteja on vain 100 kcal.
Lisäsin ripauksen chiliä ja vaihdoin Hulin käyttämän valkoviinietikan sherryetikkaan. Kinkkukin vaihtui Lidlin vähärasvaiseen kylmäsavukinkkuun.
Yrtit poimin "keittiöpuutarhasta" eli parvekkeelta. Yrtit ja kukat ovat nauttineet kesän lämpimästä säästä ja rehottavat edelleen valtoimenaan. Salaatissa koristeena ovat kukat ovat oreganon kukkia, täysin syötäviä siis.
Annos yhdelle
Espanjalainen tomaattisalaatti
n. 40 g ilmakuivattua vähärasvaista kinkkua
500 g erilaisia tomaatteja
2 varsisipulia
1 rkl sherryviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
n. 1 dl persiljaa hienonnettuna
½ tl sokeria
mustapippuria
chiliä
Levitä kinkkuviipaleet uuninpellille leivinpaperin päälle. Paahda kinkkuja uunin grillivastuksen alla 200 asteessa noin 5 minuuttia, kunnes kinkkuviipaleet tuntuvat rapeilta. Tarkkaile kinkkuja paiston aikana, etteivät ne pala. (Minä tietysti käännyin tekemään jotain muuta ja kinkut olivat vähän liian kauan aikaa uunissa...)
Kuutioi tomaatit ja puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja hienonna kevätsipulit.
Sekoita kulhossa tomaatit ja kevätsipulit. Lisää joukkoon viinietikka, oliiviöljy ja hienonnetut yrtit. Sekoita joukkoon sokeri ja ripaus rouhittua mustapippuria. Murenna rapeat kinkkuviipaleet salaattiin käsin ja sekoita.
I found this
delicious salad recipe in Huli's blog. I found this to be a fantastic 5:2-fast
meal, half a kilo of tomatoes has only 100 kcal.
I added a
dash of chili and exchanged white vine vinegar to sherry vinegar. I aslo used a
low fat ham.
Herbs I picked
at the "kitchen garden"= our balcony. Herbs and flowers have enjoyed
the warm summer and grown really well. Salad is decorated with edible oregano
flowers.
portion for
one
Spanish tomato salad
about 40 g
of air-dried lean ham
500 g tomatoes
2 spring
onions
1 tbsp sherry
vinegar
1 tbsp olive oil
about 1 dl parsley, finely chopped
about 1
dl basil, finely chopped
½ tsp sugar
freshly
ground black pepper
chili
Spread the
slices of ham on oven dish covered with baking paper. Roast the ham in oven, 200
C degrees for about 5 minutes, until the slices of ham seem crunchy. Check the
ham during baking, in order not to burn them.
Dice the
tomatoes and halve the cherry tomatoes. Peel and chop the spring onions.
Mix tomatoes
and spring onions. Add vinegar, olive oil and chopped herbs. Stir in sugar and
a pinch of freshly ground black pepper & chili. Crumble the crispy slices
of ham in salad and mix by hand.
Like your blog alot! 40+ is a wonderful age dont you think!?
VastaaPoistaXx Nilla
40+ is mostly wonderful buy sometimes annoying. Like any age, I guess...
PoistaTodella houkuttelevan näköinen salaatti, ja paahdettu kinkku murusteltuna joukkoon kutsuu kyllä maistamaan. Kuvat ovat jo ihan ruokalehtitasoa:)
VastaaPoistaKinkku antaa salaattiin hyvän maun lisäksi sopivaa suutuntumaa.
PoistaMun on kans pakko maistaa tätä! En ookaan vielä koskaan paahtanut uunissa tota ilmakuivattua kinkkua, mutta näyttää niiiiiin hyvältä!!
VastaaPoistaIhanaa herkkuviikonloppua sinne ;)
Paahdettu kinkku on hyvää. Olen sitä ennenkin syönyt, mutta tähän se sopii erityisen hyvin.
PoistaHerkullisen näköinen salaatti! Dietistä en sano mitään, kun omani on alkanut hienosti kilon lihomisella...;)
VastaaPoista5:2 ei ole mikään pikadieetti, vaan enemmänkin jatkuva elämäntapa. Itsellänikään sentit eivät ole lähteneet vauhdilla, vaan hitaasti.
PoistaNäyttääpä taas herkulliselta. Hassu juttu, mutta itselläni on myös useita Pirkka-lehdestä kopsittuja reseptejä... :D
VastaaPoistaPirkassa on paljon käyttökelpoisia, helppoja ja hyviä ohjeita.
PoistaOn kyllä niin herkullisen näköistä! Muutenkin blogisi on tosi ihana ja kuvat niin kauniita! Lisään sinut omalle blogilistalleni! Tervetuloa vierailulle!
VastaaPoistaKiitos, käynpä katsastamassa.
Poista