Pidätkö korvapuusteista? Entä omenapiirakasta? Nyt voit yhdistää nämä herkut!
Näin Pinterestissä (missäpä muuallakaan) houkuttelevan kuvan korvapuustitaikinapohjasta. Linkki ei johtanutkaan reseptiin, mutta mietittyäni hetken mikä tällaisen pullapiirakan nimi olisi englanniksi ja nopealla cinnamon roll apple pie-googlauksella reseptejä alkoi löytymään.
Pillsburgin sivuilta löytyi piirakkaresepti, jota sovelsin vaihtamalla taikinan pakastekorvapuusteihin.
Piirakka on melkoisen täyttävää, joten kapea siivukin tätä herkkua on riittävä.
I saw in Pinterest a photo of cinnamon bun pie crust. Link didn't lead to a recipe, but a quick googling resulted several recipes. I used Pillsbury recipe with some adjustments.
Ajatuksissani on ollut tehdä pari pohjalevyä ruokakuvia varten. Anoppilasta löytyikin sopiva vanerilevy, jonka Siippa maalasi mustaksi toiselta puolelta, maalan sen vielä valkoiseksi toiselta puolelta. Lisäksi Siippa rakenteli isänsä kanssa ohjeideni mukaan vanhoista lampolan kattolaudoista tämän lauta-alustan, johon olen kovin ihastunut.
Onneksi sekä Siippa että appi ovat elävän kuvan ammattilaisia, joten he ymmärsivät tarpeeni hyvin eivätkä mitenkään ihmetelleet, miksi haluan kulahtaneen näköisen lautarakennelman. Siippa on vielä luvannut rakennella talveksi kuvausvaloja. Jo näissä kuvauksissa elokuun lopun arki-iltana valo oli loppua kesken ja viimeisessä kuvassa on melkoisesti kohinaa, eikä tavallisilla koti-valoilla saa aina ihan toivotun sävyistä/asteista valoa.
I have thought of making few baseground boards for my food photo shoots. I found a board of right size at my in laws. Husband painted it black on other side, I will paint the other side white.
Husband also built this weathered wooden board for me with his father. I love the rustic look.
Husband also has promised to get me some good lights, already now evenings (when I do most of my photographing) are getting dark and the lights we have at home don't always give the light I want.
Korvapuustiomenapiirakka
2,5 dl jauhoja
2,5 dl fariinisokeria
½ dl pehmeää voita
Pohja
pussillinen n. 400 g pakastekorvapuusteja
täyte
6 keskikokoista Granny Smith-omenaa (tai
muuta kovahkoa, hapanta omenaa) lohkoina
1 tl kanelia
2 rkl sitruunamehua
Kuumenna uuni 200 ° C.
Sekoita kuorruteainekset haarukalla. Säilytä kylmässä.
Leikkaa kohmeiset korvapuustit neljään viipaleeseen. Levitä palaset tasaisesti piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Painele niin, että viipaleet muodostavat yhtenäisen pohjan.
Leikkaa kohmeiset korvapuustit neljään viipaleeseen. Levitä palaset tasaisesti piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Painele niin, että viipaleet muodostavat yhtenäisen pohjan.
Sekoita
omenaviipaleet, sitruunamehu, kaneli ja fariinisokeri. Levitä piirakkapohjan
päälle. Ripottele murukuorrute tasaisesti omenaviipaleiden päälle.
Paista noin 40 min tai kunnes pinta on
kullanruskea ja omenat ovat pehmeitä. Peitä reunat foliolla ensimmäisen 15-20
minuutin ajaksi, jotta ne eivät tummu liikaa.
Cinnamon roll apple pie
Crumble
1 cup all-purpose flour
1 cup packed brown sugar
½ cup butter, softened
Crust
1 can (12.4 oz) refrigerated cinnamon rolls
with icing or one bag abt 400 g fozen cinnamon rolls
Filling
6 medium Granny Smith apples, thinly sliced
1/4 cup
brown sugar
1 teaspoons cinnamon
2
tablespoons lemon juice
Heat
oven to 375°F. In medium bowl, mix Crumb Topping ingredients with fork until
large clumps form. Refrigerate. Spoon icing from can of rolls into small
microwavable bowl; cover and refrigerate.
Lightly flour rolling pin and work surface or
cutting board. Separate dough into 8 rolls. With rolling pin, roll each
cinnamon roll, cinnamon side up, into 4- to 5-inch round. (I used frozen
cinnamon rolls and cut them in four slices.)
In ungreased 9-inch pie plate, place 1
dough round in center. Arrange remaining 7 dough rounds around center round and
up side of plate, overlapping slightly as necessary. With fingers, press dough
to seal together in bottom and up side of pie plate to form crust. Flute edge.
In large bowl, gently mix filling ingredients.
Spoon filling into cinnamon roll-lined pie plate. Sprinkle crumb topping over
top to completely cover filling.
Bake
about 40-50 min or until top is golden brown and apples are tender. Cover the
edges of the crust with 2-inch-wide strips of foil after the first 15 to 20
minutes of baking to prevent excessive browning.
Cool on
cooling rack
Mielenkiintoinen kombo! Taidan tehdä tänään omenapiirakkani täytteen ja pinnan tuolla ohjeella, siitä tulee siis crumble jälkiruoaksi.
VastaaPoistaTuo puupohja on ihana, ja olet kyllä onnekas, kun avuliasta porukkaa ympärillä. Tällaiset tummemmat kuvat ovat mielenkiintoisia, sellaisiahan Sami Revonkin kuvat ovat.
No ihan Sami Repo en ole, mutta täytyy koettaa harjantua myös keinovalossa kuvaamiseen pitkän talven iltoina.
PoistaNäyttääpä herkulliselta! Omena-allergisena joudun varmaan korvaamaan ne jollain toisella - ehdotuksia...?
VastaaPoistaPäärynä, jokin kova lajike, sopisi tähän myös hyvin, jos sitä voit syödä.
PoistaMoikka,
VastaaPoistaresepti vaikuttaa erittäin herkulliselta. Silmääni osui ilmeisesti pieni virhe, tuskin piirakkaa paistetaan kuitenkaan 375 celsius asteessa? Englanniksi käännetyssä versiossa 375 on farenheiteissa eli n. 190 C.
Aivan oikein! Kiitos korjauksesta!
Poista