5.9.2013

Mozzarellaa, avokadoa ja jugurttia / Mozzarella, avocado and yoghurt salad

 
 
Moni ruokablogeja seuraava tuntee varmaankin Kaikki äitini reseptit-blogin. Sieltä löysin burratan reseptin ja myös tämän avocado-mozzarella-jugurttisalaatin ohjeen. Tätä täytyy tehdä uudestaankin!

Mozzarellaa ja avokadoa jogurttikastikkeessa

2 pussia buffalomozzarellaa
2 avokadoa
2 dl  turkkilaista jugurttia
1 sitruuna
2tl sokeria
1/2 punaista chilipalkoa
1 dl basilikaa
tuoretta rosmariinia
Maldon-suolaa
mustapippuria myllystä

Puolita avokadot, koverra liha kuorista ja pilko reiluiksi kuutioiksi. Kierittele kuutiot kulhossa 1/2 sitruunan mehussa, etteivä ne tummu.

Revi tai leikkaa mozzarella paloiksi ja asettele laakealle tarjoiluvadille. Sekoita jogurtti 1/2 sitruunan mehu ja sokeri. Levitä seos juuston päälle.

Laita pinnalle avokado-kuutiot sekä pilkotut chilit ja yrtit. Viimeistele suolalla ja mustapippurilla. Nauti hyvän leivän kanssa.


This recipe is adapted from Finnish Kaikki äitini reseptit blog. I have to make this again!


Mozzarella and avocado in yoghurt sauce

2 bags of Buffalo mozzarella
2 avocados
2 dl Turkish yoghurt
1 lemon
2 tsp sugar
1/2 red chili
1 cup basil leaves
fresh rosemary
Maldon salt
freshly ground black pepper

Halve the avocados, scoop out the flesh from shells and chop into cubes. Roll the cubes in a bowl in 1/2 lemon juice, to prevent them form darkening.

Tear or cut the mozzarella into pieces and place in a flat serving dish. Mix the yoghurt with 1/2 lemon juice and sugar. Spread the mixture over the cheese.

Place on the surface of the avocado cubes and the chopped chilies and herbs. Finish with salt and black pepper. Serve with a good bread.

4 kommenttia :

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.