23.10.2013

Possun poskia / Pork cheeks

 
 
 
 
 
 
 
Possun posket ovat olleet to to-listalla jo pidempään. Syksyn ensimmäisinä kylminä päivinä olikin hyvä testata tätä pataruokaa, varsinkin kun Siippa oli syönyt hieman aiemmin possun poskia työmatkalla.

Possun poskia löytyy Helsingissä ainakin Hietalahden hallista, myös Hakaniemen hallin lihankauppiailta kannattanee kysellä. Tampereelta saa possun poskia kuulemma huokeaan hintaan 6,90 €/kilo, Hietalahden hallissa Iberco-possun poskienhinta on yli parikymppiä!

Lohjalle on aukeamassa tutun lampurin perustama lähilihakauppa, täytyykin kysellä löytyykö sieltä possun poskia.

Minun tekemäni saivat paremman arvosanan kuin ravintolassa nautitut. Pitkä haudutus lienee salaisuuteni.

Uusi Ikean rautapatakin pääsi kokeiluun. Rautapata keittiöstämme on vielä puuttunutkin. Tein kaappiin tilaa heittämällä vanhan teepannun pois, siitä oli kahva rikki ja juon muutenkin teetä todella harvoin, joten miksi olin edes säästänyt sen?? Seuraavaksi rautapataaa kokeillaan vaivaamattoman leivän tekoon. Täytyy kaivaa blogosfääristä resepti tai voitte linkittää oman lempireseptinne.

Haudutetut possun posket

4 possun poskea
1/3 purjo hienoksi siivutettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 porkkanaa paloiteltuna
1 palsternakka paloiteltuna
1dl punaviiniä
1 tl mustapippuria rouhittuna
1 tl fenkolinsiemeniä hienonnettuna
1 tl chilikastiketta
1 rl karkeaa Dijonsinappia
kasvislientä
suolaa maun mukaan



Ruskista possun posket padassa molemmin puolin, lisää purjo ja valkosipulinkynsi. Kuullota muutamia minuutteja. Lisää punaviini, kiehauta. Lisää porkkanat, palstenakka, pippuri, fenkolinsiemenet, clilikastike ja sinappi. Anna hautua 5 min. Lisää kasvislientä niin, että lihat peittyvät. Siirrä 150 ° C uuniin, hauduta 3 h.

Tarjoa uunissa paahdettujen peruna- tai bataattikuutioiden kera.



Pig's cheeks have been on my to do list for quite some time.  It was a good time to test this stew on autumn's first cold days. Husband had eaten pork cheeks few weeks earlier on a business trip and I wanted to let him taste my version. My version got better rating than restaurant's. Long simmering time probably is the secret.

Braised pork cheeks
4 pork cheeks

1/3 leek finely sliced1 clove of garlic , finely chopped
2 carrots, cut into pieces
1 parsnip, cut into pieces
1 dl red wine1 teaspoon ground black pepper
1 teaspoon of ground fennel seeds
1 teaspoon chili sauce
1 tablespoon coarse Dijon mustard
vegetable stock
salt to taste

Brown the pork cheeks on both sides in saucepan, add leeks and garlic. Sauté for a few minutes . Add the red wine, bring to a boil . Add the carrots , parsnip , pepper, fennel , mustard and clili sauce . Let simmer for 5 minutes . Add vegetable stock so that the meat is covered. Simmer for 3 h in 150 ° C oven.

 
Serve with roasted potatoes or sweet potatoes.

 

2 kommenttia :

  1. Oon miettinyt jo pidempään, että mitä osaa possun poski oikeasti on? Sillä eihän se voi olla oikeasti poskea, sillä possun posket on kyllä aika pienet. Mystistä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei possun posket mitään kovin pieniä ole, sehän on iso eläin. Kyseessä on poskilihas kutakuinkin silmän alapuolella, n. 150 g mötikkä lihatiskissä.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.