14.12.2013

Piparminttubrowniet / Peppermint brownies

 
 
Surface-iltaa suunnitellessani Pinterest oli suureksi avuksi. Usein löydänkin ruokaidean kuvien perusteella enkä niinkään etsimällä tiettyä ruokaa tai raaka-ainetta. Etsin jälkkäri-inspistä haulla "Holiday party dessert" ja ennen pitkää törmäsin piparminttubrownien kuvaan.

Leivoin browniet samana aamuna ennen illan juhla. Aktiivista työaikaa näihin meni n 20 min.
 
Piparminttubrowniet
 
1 1/4 dl jauhoja
2 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
1/2 tl suolaa
1/4 tl leivinjauhetta
2,5 dl voita
200 g tummaa suklaata , hienonnettuna
3,5 dl sokeria
5 isoa munaa
1 1/2 tl vaniljasokeria
1 tl piparminttu-uutetta
170 g tummaa suklaata , hienonnettuna ja sulatettuna
Piparminttukarkkeja murskattuna, siivilöi pienimmät murut pois
Kuumenna uuni 190 ° asteeseen. Voitele 20 cm vuoka, laita sivuun.
Siivilöi ja sekoita keskenään jauhot, kaakao, suola ja leivinjauhe kulhossa.

Sulata voi ja suklaa mikrossa, sekoittaen usein, kunnes sulanut ja sileä, noin 1 1/2 minuuttia .Vatkaa sokeri ja munat isossa kulhossa tasaiseksi . Lisää piparminttu-uute ja vaniljasokeri. Sekoita sulatettu suklaa seos munaseokseen .
Varovasti kääntele joukkoon jauhoseos muovilastalla kunnes seoksessa ei näy enää vaaleita raitoja. Kaada taikina vuokaan ja levitä tasaisesti .

Paista kunnes hammastikulla  n. 5 mcm päästä vuoan reunasta kokeillessa siihen jää kiinni vain muutamia murusia = 25-30 minuuttia.


Jäähdytä huoneenlämmössä noin 45 minuuttia.
Sulata tummaa suklaata, kaada muovipussiin, leikkaa pussista pois pieni nurkka  ja pursota puolet suklaasta ohuena norona brownien päälle. Ripottele karkkeja ja pursota loput suklaasta.
Anna jäähtyä ennen tarjoilua kunnes suklaa kovettuu, n. 25 minuuttia.
 
Alkuperäinen resepti Holidayspages
 

When plannig the Surface night, I used Pinterest a lot for inspiration. I love to browse beautiful food photos and often find new, interesting foods just by looking at photos. This peppermint browne recipe I found by searching "holidays desserts". 


Peppermint brownies
 
1/2 cups flour
3/4 cup unsweetened cocoa powder
1/2 teaspoon salt
1/4 teaspoon baking powder
1 cup unsalted butter
6 ounces bittersweet chocolate, finely chopped
1 1/2 cups sugar
5 large eggs
1 1/2 teaspoons vanilla extract
1 teaspoon peppermint extract
5 ounces dark chocolate, finely chopped and melted
Coarsely crushed peppermint candies, very fine pieces sifted out
 


Preheat oven to 300 F°. Grease a 9- by 13-in. baking pan; set aside. Sift together flour, cocoa, salt, and baking powder into a bowl.
 
Microwave butter and bittersweet chocolate in a medium glass bowl, stirring often, until melted and smooth, about 1 1/2 minutes.
 
Whisk together sugar and eggs in a large bowl until blended. Add extracts and whisk to blend. Stir melted chocolate mixture into egg mixture. Gently fold in flour mixture with a plastic spatula until no streaks remain. Pour batter into prepared pan and spread evenly.
 
Bake brownies until a toothpick inserted 2 in. from edge comes out with a few crumbs sticking to it, 25 to 30 minutes. Cool to room temperature, about 45 minutes.
 
Put dark chocolate in a resealable plastic bag, snip off a small corner tip, and drizzle half over brownies. Sprinkle with candies and drizzle with remaining chocolate. Let cool until chocolate sets, 25 minutes, then cut into squares

The original recipe Holidayspages

2 kommenttia :

  1. Tätä aion testata ilmeisemmin heti ensi viikolla. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Tätä maistaneensa voin sanoa et namia oli :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.