28.12.2013

Wonton-kupit sormisyötävälle / Wonton wrappers for finger food

 
Joko teillä on suunnitelmia uudeksi vuodeksi? Ehkä juhlat, mutta ruokalista on vielä mietinnässä? Jotain sormisyötävää, mutta miten tarjota ruoka näppärästi?

Muistatteko nämä wonton-kuoret, joista kerroin Surface-postauksessa?

Postaus unohtui joulunaluskiireissä, mutta nämä kupit sopivat hyvin myös uuden vuoden tarjottaville.
 
Ne ovat todella näppäriä valmistaa pikku syötävien kupeiksi. Näitä voi täyttää vaikka millä. Kupit voi valmistaa jo muutamia päiviä ennen ja säilyttää ilmatiiviissä rasiassa. Juhlapäivänä täytyy vain täyttää kupposet. Wontoneita saa siis aasialaiskauppojen pakastealtaista.


Remember the wonton cases I wrote in the Surface posting?
 
They are really quick and easy to prepare and filling options are endless. Wonton cups can prepared days ahead if stored in air tight container.
 
 

 
Wonton-kupit valmistuivat näppärästi uunissa.
 
Sivele pullasudilla kevyesti öljyä kunkin sulatetun, raa'an wonton-kuoren pintaan, panele muffinivuokaan. Paista 7 min,  200 C.
 
Täytteeksi tein edellisenä päivänä nyhtöpossua
 
1 kg possun kasleria
1 l omenamehua
½ pss glögimaustetta
pippuria
suolaa
 
Paloittele kasler isoiksi kuutioiksi, leikkaa pahimmat rasvat pois. Ruskista niin että pintaan tulee vähän väriä. Hauduta uunissa omenamehu-mausteseoksessa 4-5 h 125 C asteessa.
 
Riivi jäähtynyt possu suikaleiksi.
 
Täytä wonton-kupit tuorejuusto-omenahillo-Dijon-sinappiseoksella, nyhtöpossulla ja suikaloidulla punakaalilla. Kasvisyöjiltä voi jättää possun pois.
 
 
Brush wonton wrappers lightly with oil, place in the bottom of a muffin pan. Bake in the oven for abt.7  minutes  in 200 C until crisp and slightly brown.
 
I filled cups with pulled pork, crem cheese, apple jam and Dijon mustard mix and red cabbage.
 
Pulled pork
 
1 kg pork neck
1 l apple juice
3 tsp glögg/mulled wine spice mix (cinnamon, cardamom, ginger, cloves, bitter orange)
pepper
salt
 
Cut the meat in large cubes, cut exess fat off. Brown meat cubes fe minutes each side. Braise in 125 C oven for 4 to 5 hours.
 

1 kommentti :

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.