17.1.2014

5:2-paasto vietnamilainen Pho-keitto / Vietnamese pho soup for 5:2 fast days

 
Parin numeron takaisessa Annassa oli vietnamilaisen Pho-keiton ohje, joka heti kiinnitti huomioni. Pidän vietnamilaisesta ruoasta kovin ja keiton keveys sopi hyvin 5:2-paastopäivään.

Myöhemmin katselin muitakin pho-keiton ohjeita ja huomasin, että monessa ohjeessa liemessä haudutetaan myös kanelitankoa.

Lihakasa näyttää kuvassa aika paljolta, mutta siinä on tosiaan vain yksi n. 150 g ulkofileepihvi kohmeisena ohueksi siivutettuna.

Idut jätin pois,  kun en ole niistä oppinut oikein koskaan pitämään.

Annos (=alla oleva resepti on kahdelle) jäi alle 400 kcal, jälkkäriksi söimme vielä vähän tuoretta ananasta, joka tuntuu olevan jotenkin erikoisen herkullista tänä vuonna.
 
 Pho-keitto
 
1 l hyvää lihalientä
2 neilikkaa
1 kanelitanko
3 tähtianista
muutamia kokonaisia mustapippureita
1 rkl soijakastiketta
1 rkl kalakastiketta
1 porkkana tulitikkumaiseksi suikaloituna

100 g kuivattuja riisinuudeleita
2 kevätsipulia
1 punainen chilipalko
(1,5 dl mung-pavun ituja)
 
Päälle:korianteria, minttua, basilikaa
 
Tarjoiluun:limetin lohkoja
 
 Laita kattilaan liemi, neilikat, kanelitanko, tähtianikset, mustapippurit sekä soijakastike ja kalakastike. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua n. 20 min tuntia. Lisää (esim. julienne-raudalla) suikaloidut porkkanat ja anna hautua vielä 5 min.
 
 Leikkaa naudanfilee ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet liemeen ja anna hetken kypsyä. Porkkana saa olla vielä hieman rapsakkaa.
 
Suikaloi kevätsipulit ja pilko chili.
 
Keitä erikseen pakkauksen ohjeen mukaan keitetyt nuudelit.
 Ota liha, nuudelit ja idut liemestä.
 
 Annostele nuudelit, liha, (idut), kevätsipulit ja chilit lautasille. Kaada kuuma liemi päälle.
 Hienonna päälle korianteria, minttua ja basilikaa.
 
 
I saw a Vietnamese Pho soup recipe in a magazine, which immediately caught my attention. I like Vietnamese food very much and as soups seemed to be light, it is well suited to 5:2 fasting days.
That pile of meat in the above photo looks actually quite a lot, but it really is just a 150 g sirloin steak sliced ​​thinly.I left out the sprouts as I am not very fond of them.

As ½ of the below recipe is under 400 kcal, we had also fresh pineapple slices for dessert.



 
Pho soup

 
1 liter beef stock
2 cloves
1 cinnamon stick
3 star anises
few whole black peppers
1 tablespoon soy sauce
1 tablespoon fish sauce

1 carrot julienne cut into strips100 g dried rice noodles
2 spring onions
1 red chilli(1,5 dl of mung bean sprouts )

 
Top with coriander  mint &basil
 
Serve with lime wedges


Place in a kettle
broth, cloves , cinnamon stick, star anise, black pepper, soy sauce and fish sauce. Bring to a boil and simmer for about 20 minutes. Add julienned carrots and simmer for a further 5 minutes .

 
Cut the beef fillet into thin slices. Put the slices in broth and let cook for a moment. Carrots shoud still be a little crunchy.Shred the spring onions and chop the chilli.Cook noodles separately according to instructions on package.

 

 
Lift noodles , meat, ( sprouts  , spring onions and chillies on soup bowls. Pour the hot broth on top .

 
Top with coriander , mint and basil.



4 kommenttia :

  1. Tosi kivalta vaikuttaa resepti, menee viikonloppuna testiin!

    VastaaPoista
  2. Hyvältä vaikuttaa ja kuvat näyttävät herkullisilta...tulee tietty mieleen Thai ruuat, joihin jäi ikuinen rakkaussuhde niin monen Thaimaassa asutun vuoden jälkeen...tuota keittoa pitänee kokeilla, kiitos ja ihanaa viikonloppua sinne!
    xx

    VastaaPoista
  3. Ihania kuvia! Pidän itsekin tästä keitosta, meillä on sitä tarjolla suht' säännöllisesti töissä... mutta voisin tehdä sitä joskus kotonakin!

    VastaaPoista
  4. This looks the food i like the best, really yummy and yet still healthy

    Mollyxxx

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.