22.2.2014

5.2-paaston illallinen; pikaratatouille, pestoricottaa ja kylmäsavukalkkunaa /5:2 fast dinner; quick ratatouille with pesto ricotta and cold smoked turkey

 

 
Poikkeuksellisesti jätin toisen "paastopäivän" tällä viikolla väliin Pariisin matkapäivien aikana. Perusranskalaisten illallisten lisäksi napsin suklaata vähän joka messuosastolla. Eilen olikin siis aika palata ruotuun ja keveä päivä tuntui itseasiassa ihan mukavalle, niin kuin ne yleensä tuntuvatkin.

Aidon ranskalaisen ruoan ystävät kohottelevat varmaan kulmakarvojaan, kun kutsun kasvispaistostani ratatouilleksi... Minulla on kuitenkin tapana versioida ruokia omien tarpeiden, ideoiden, maun ja raaka-aineiden saatavuuden mukaan.
 
Vihanneksissahan kaloreita on varsin vähän, joten 500 kalorin päiväannokseen saattoi hyvin lisätä 100 g ricottaa (n. 110 kcal/100 g), jonka maustoin vielä pienellä pestomäärällä. Pestoa löytyi pakkasesta, pakastan pestoa jääpalamuotteihin. Tässä oli siis puolikas "pestokuutio" per ruokailija. Lisäproteiinia tuli vielä kylmäsavustetusta kalkkunanrinnasta, 40 g/ruokailija.
 
Pikaratatouille
 
½ punainen paprika
½ kesäkurpitsa
½ punasipuli
½ valkosipulinkynsi
1 rl kapriksia
kasvislientä
3 tomaattia
oreganoa
mustapippuria
 
Kuutioi tomaatti, paprika ja kesäkurpitsa, hienonna sipuli ja valkosipuli. Huuhtele kapriksia, jos ne ovat kovin suolaisia.

Paahda paprikaa, kesäkurpitsaa ja sipulia hetki pannulla, niin että ne saavat hieman väriä. Lisää tilkka kasvislientä, kaprikset ja valkosipuli. Hauduta muutama minuutti, lisää tomaattikuutiot. Hauduta vielä muutama minuutti, kasvikset saavat olla hieman al dente.

Tarjoa pikaratatouille pestolla maustetun ricotan ja kylmäsavutetun kalkkunanrinnan (tai kinkun) kanssa.
 
 In Paris I had heavyish French dinners and ate more than my share of chocolate at the fair stands. Yesterday it was time to get back to the alternate day fast routine.
 
Friends of authentic French food are probably raising their eye brows when I call this vegetable dish as ratatouille... I have the habit of making my own versions according to my own needs, taste, ideas and ingredients available.Vegetables don't contain much calories, so alternate fast day's daily 500 calories daily intake may well include also 100 g of ricotta (about 110 kcal/100g), I also seasoned ricotta with a small amount= half "pesto cube". Pesto was taken from the freezer, I freeze it in ice cube tray.  Cold smoked turkey breast, 40 g/dish, included additional protein.

Quick ratatouille
½ red bell pepper
½ zucchini
½ red onion
½ garlic clove
1 tablespoon capers
vegetable stock
3 tomatoes
oregano
freshly ground black pepper

Dice the tomatoes, peppers and zucchini , chop the onion and garlic. Rinse the capers, if they are very salty.

Roast the peppers, zucchini and onions in a pan for a moment  so that they get some color. Add a splash of vegetable stock , capers and garlic. Simmer for a few minutes, add the tomato cubes. Simmer for another couple of minutea, the vegetables should be still al dente.Serve ratatouille with ricotta seasoned with pesto and cold smoked breast of turkey (or ham).
 

2 kommenttia :

  1. Ruoka täyttää jo ulkonäöllään, niin herkulliselta se näyttää! Onnittelen tuosta mainiosta dieettijutusta, tuolla tavalla se voisi joskus onnistua minullakin. Tai siis ajatus varmaan on jatkaa sitä, koska kahden päivän osittaisella paastolla ei tule luultavasti puutetta mistään ravintoaineesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän pitää nuo paastopäivätkin monipuolisina ja ruoan houkuttelevana, jotta päivän ainoa ateria olisi mahdollisimman herkullinen, täyttävä ja terveellinen.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.