13.2.2014

Nigella on nero! / Nigella, you're a genius!




Huomisen ystävänpäivän kunniaksi tarjotaan sydämin koristeltua suussa sulavaa jälkkäriä.

Piakkoin Kodin Kuvalehdessä ilmestyvää makkarajuttua kuvattaessa puhuimme tietysti ruoasta koko päivän. Toimittajaystävämme kertoi Nigellan tehneen ohjelmassaan kondensoidusta maidosta ihanaa, helppoa jäätelöä. Kuulosti niin herkulliselta, että googlasin reseptin myöhemmin. 


Ja herkullista jäädyke olikin! Nigella on nero, näin helppoa ja suussa sulavaa! Resepti on superhelppo ja sitä voi varioida loputtomiin. Tällä kertaa kahviliköörin puutteessa korvasin sen amaretolla. Ensi kerralla ajattelin käyttää Grand Marnieria tms. appelsiinilikööriä ja sokeritonta kaakaota espressojauheen sijaan.


Nigellan espressojäädyke

300 ml kuohukermaa
175 g kondensoitua sokeroitua maitoa
2 rkl pikaespressojauhetta
2 rkl espressolikööriä


Vatkaa kaikki ainekset keskenään kunnes pehmeitä huippuja alkaa muodostumaan ja tuloksena on upea, latten värinen ilmava seos. Täytä seoksella kannellinen astia ja pakasta 6 tuntia tai yön yli. Tarjoile heti pakastimesta ottamisen jälkeen.



On honour for tomorrow's Valentine's Day I will serve you a heart decorated delicious dessert.

We talked about food all day during the recent photo shoot in our kitchen. Food editor friend told she had seen Nigella on TV, making an easy condensed milk ice cream. It sounded so delicious that I googled the recipe later.


And it was delicious parfait! The recipe is super easy and can be varied endlessly. This time, due to lack of coffee liquor I used Amaretto. Next time, I will use Grand Marnier or other orange liqueur and sugar-free Dutch cocoa instead.

Nigella's espresso ice cream

  • 300 ml double cream
  • 175 grams condensed milk
  • tablespoons instant espresso powder
  • tablespoons espresso liqueur

  • Whisk all the ingredients together until soft peaks form, and you have a gorgeous, caffe-latte-coloured airy mixture, and then fill 2 x 500ml / 1 x 1-pint airtight containers, and freeze for 6 hours or overnight. Serve straight from the freezer.

2 kommenttia :

  1. Vaikuttaa kyllä todella herkulliselta! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli todella hyvää ja todella helppotekoista.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.