2.3.2014

Appelsiini-suklaamousse/jäädyke - Orange-cocoa mousse/ice cream



 
Viikko sitten postasin tekemästäni espressojäädykkeestä. Se oli niin hyvää, että pian oli tehtävä uusi erä, tällä kertaa kaakaolla ja appelsiiniliköörillä maustettuna. Söimme jälkiruokaa sekä moussena että pakastettuna jäädykkeenä.

 
Appelsiini-suklaamousse/jäädyke

300 ml kuohukermaa
175 g kondensoitua sokeroitua maitoa
2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta (esim Droste)
2 rkl appelsiinilikööriä (esim Cointreau)


Vatkaa kaikki ainekset keskenään kunnes pehmeitä huippuja lakaa muodostumaan ja tuloksena on upea, latten värinen ilmava seos. Tarjoa heti tai pakasta jäädykkeeksi.

Jäädykettä saat pakastamalla moussea kuusi tuntia tai yön yli kannellisessa astiassa. Tarjoile heti pakastimesta ottamisen jälkeen.
 

A week ago I posted abour home made espresso ice cream. We liked it so much that I soon had to make a new lot, this time with cocoa and orange liqueur.

 
And it was delicious parfait! The recipe is super easy and can be varied endlessly. This time, due to lack of coffee liquor I used Amaretto. Next time, I will use Grand Marnier or other orange liqueur and sugar-free Dutch cocoa instead. We ate half as mousse and the second half we froze as ice cream.

Orange-cocoa mousse/ice cream

  • 300 ml double cream
  • 175 grams condensed milk
  • tablespoons cocoa powder (droste or similar)
  • tablespoons orange liqueur (Cointreau or similar)

  • Whisk all the ingredients together until soft peaks form, and you have a gorgeous, caffe-latte-coloured airy mixture. Serve immediately as mousse or freeze  for 6 hours or overnight in airtight container. Serve straight from the freezer.



4 kommenttia :

  1. Hauska toi koristelippu! Ostin vähän samantapaisia viikonlopun Tukholman matkalta uudesta Leila Lindholmin keittiöputiikista. :) Nyt pitäisi sitten äkkiä leipoa jotain johon voisin törkätä hienot uudet koristeet pystyyn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koristeliput ostin jo viime keväänä Pariisista Hemasta, vähän Tigerin tapaisesta kaupasta. Sadan lipun pussi maksoi muutaman euron. Ostin myös pinkkejä pilkullisia. Aika monta on vielä jäljellä...

      Poista
  2. Ihana ohje, tuskin maltan odottaa, että pääsen kokeilemaan!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.