19.3.2014

Parmesan-pinaattipastalisuke /Parmesan spinach pasta dish



Saimme töihin kreikkalaiselta yhteistyökumppanilta herkkupaketin jouluksi. Arvoimme työnantajan kanssa kuinka jaamme paketin sisällön. Hänelle osui todella tyylikäs oliiviöljypullo, jota himoitsin kovasti. Pahus, se olisi näyttänyt hyvältä keittiössäni! No, onneksi italialaiselta yhteistyökumppanilta tuli muutaman päivän päästä pari pulloa pientilan laadukasta oliiviöljyä. Pullot eivät kuitenkaan olleet yhtä stylejä.

Minun osakseni kreikkalaisten paketista tuli mm. pikkuleipiä, kapriksia, pastaa, oreganoa ja sormisuolaa. Oreganoa ja suolaa olen jo käyttänytkin, mutta pasta on odotellut tähän saakka, kun en ole tullut tehneeksi
avoglemoneakaan aikoihin.
 
Broilerin laitoin marinoitumaan jo edellisenä päivänä limemehulla, oreganolla ja valkosipulilla ja paistoin sen pannulla. Pannulle pääsi myös pala fetaa, jota joskus ruskistan hieman molemmin puolin.
 
Pastaresepti löytyi Pinterestistä, johon olenkin koonnut jo sadoittain reseptejä omaan kansioonsa. Resepti on Damn Delicious-blogista, johon se oli taas kopioitu jostain toisesta blogista. Näinhän nämä reseptit leviävät täällä blogosfäärissä...
 
Maitoa lirahti joukkoon hieman liikaa, mutta postitiivisesti ajatellen samalla sain kastikkeen broilerille.
 
 
Parmesan-pinaattipastalisuke



1,2 dl orzo-pastaa

rkl oliiviöljyä 
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

1 salottisipuli kuutioituna

½ rkl jauhoja

1,2 dl maitoa

2 dl kupillista pinaattia hienonnettuna

1 dl raastettua parmesaania

suolaa ja vastajauhettua mustapippuria maun mukaan


Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaisesti; valuta hyvin.


Kuumenna oliiviöljy kattilassa keskilämmöllä. Lisää valkosipuli ja sipuli, kypsennä sekoittaen, kunnes sipulit ovat läpikuultavia, noin 2-3 minuuttia.


Vatkaa jauhot joukkoon, ruskista noin 1 minuutti. Vähitellen lisää maito joukkoon ja keitä jatkuvasti sekoittaen kunnes seos on hieman paksuuntunut, noin 3-4 minuuttia.

Lisää pinaatti ja keitä kunnes pinaatti on pehmennyt, noin 2-3 minuuttia. Sekoita joukkoon parmesaani kunnes se on sulanut, noin 1 minuutti. Lisää pasta ja sekoita varovasti, mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.


Tarjoile heti.
 
 
We received a parcel full of Greek delicasies at work for Christmas. I and my employer shared the contents of the packet, I had my eyes on a really stylish olive oil bottle, but he took it. Heck! Well, fortunately, an Italian business partner sent few days later high quality olive oil bottles. Not as stylishly bottled, though.

After he had taken the olive oil, I grabbed pasta, cookies, capers, oregano and gourmet salt. The pasta I haven't used until now, as I haven't even made avoglemone for a long time.



Imarinated chicken already the previous day in lime juice, oregano and garlic and baked it in a pan  with feta cheese, which I sometimes like ot eat browned on both sides.

Pasta recipe I found on Pinterest. The recipe is from Damn Delicious blog.


 
Parmesan spinach pasta dish
 
½ cup orzo pasta
1 tablespoon olive oil
1 clove garlic, minced
1 shallot, diced
½ tablespoon all-purpose flour
½ cup milk
3/4 cups spinach, roughly chopped
1/4 cup grated Parmesan cheese
Kosher salt and freshly ground black pepper, to taste
 
In a large pot of boiling salted water, cook pasta according to package instructions; drain well.
 
Heat olive oil in a saucepan over medium heat. Add garlic and onion, and cook, stirring frequently, until onions have become translucent, about 2-3 minutes.
 
Whisk in flour until lightly browned, about 1 minute. Gradually whisk in milk, and cook, whisking constantly, until slightly thickened, about 3-4 minutes.
 
Add spinach and cook until wilted, about 2-3 minutes. Stir in Parmesan until melted, about 1 minute. Add orzo and gently toss to combine; season with salt and pepper, to taste.
 
Serve immediately.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.