North meets south burger

 

 

Perjantaina söimme burgereita. Ajattelin vielä tehdä lohkoperunoitakin burgerin kaveriksi, mutta totesin burgereissa olevan ihan tarpeeksi syötävää, joten ne jäivät loppujen lopuksi tekemättä.

Pohjoista toivat burgeriin suolakurkut sekä poron jauheliha ja etelää italialainen taleggiojuustoviipale, joka pääsi jauhelihapihvin päälle. Majoneesini epäonnistuvat miltei aina, joten kastikkeen sekoitin turkkilaisesta jugurtista, kapriksista ja yrteistä. Ketsuppia en syö, mutta Dijon-sinappi sopi loistavasti hampurilaisen kanssa.

Hampurilaissämpylät leivoin itse. Koulun keittokirjan ohje ei petä koskaan. Tällä kertaa tosin korvasin 2 dl jauhoista kaurahiutaleilla. Eikä siinä keittokirjan ohjeessa tainnut oliiviöljyäkään olla, hamalla 80-luvulla moinen tuote kun oli ulkomaan pellejen hapatusta. Niin lapsoset, ei tässä ihan eilisen teeren poikia enää olla...
 
 
Sämpylät
 
2 dl vettä
pussi hiivaa
3 dl jauhoja
2 dl kaurahiutaleita
 
2 rl oliiviöljyä
 
suolaa
 


Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää jauhot,  kaurahiutaleet, oliiviöljy ja suola. Vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan nousta n. tunti.

Muotoile taikinasta sämpylöitä. Anna nousta 30 min. Paista 225 asteessa n. 15 min. Voit alussa suihkauttaa uuniin vettä, jotta saat rapeakuorisia sämpylöitä. Tällä kertaa jätin suihkuttelematta, sillä halusin pehmeäkuorisia hampurilaissämpylöitä.




On Friday we had hamburgers. The Northern flavours were minced raindeer meat (yes, raindeer meat  is quite widely available in Finland) and salt pickled cucumbers.  The Southern twist came from Italian Taleggio cheese. Sauce I mixed of Turkish yoghurt, capers and herbs.

Rolls I made my self. The old recipe form home economics class cookbook never fails. This time I changed recipe a bit by using rolled oats and olive oil.

 
Bread rolls



2 dl water
bag of dry yeast
3 dl flour
2 dl rolled oats
2 tbsp olive oil
salt



Mix the yeast in warm water, add flour, oats, olive oil, salt and knead the dough until it is elastic. Cover the bowl with plastic wrap and let the dough rise about an hour.
 
 
Shape into rolls , let dough rise again for 30 min. Bake at 225 C for about 15 min. You can in the beginning spray water in the oven to get the crusty bread rolls.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.