11.4.2014

TV-kokin opissa vol 3 / Lessons of a celebrity chef vol 3

 


 





Olin viime viikolla Eskimo Finlandin ja kumppaniyrityksien kesäjuhlatilaisuudessa.

Aki Wahlman on edellisissä tilaisuuksissa opettanut mm.
possun valmistusta kelmuun käärittynä ja uppomunan keittämistä kelmussa. Tällä kertaa hän antoi vinkkejä mm. grillaamiseen ja pääsimme maistelemaan riivittyä possua sekä kypsentämisen jälkeen marinoitua naudan filettä.

Aki vinkkasi myös lisäämään kasvisten keitinveteen suolan kanssa saman verran sokeria tai muuta makeutta (siirappia, hunajaa). Makeus taittaa kitkeryyttä ja teräviä makuja esim. parsasta.


Tilaisuudessa esiteltiin myös Järvikylän yrttejä, joten kysäisin Akilta mitä yrttejä hän käyttäisi uunisiikaan joka valmistetaan niiden aina vain ylistämien säilöttyjen sitruunoiden kera. Aki suositteli timjamia tai korianteria. Pääsiäisenä olisi tarkoitus syödä siikaa anoppilassa, joten Akin vinkki päässee käyttöön.

Tässä tilaisuudessa pääsin myös maistelemaan sitä hehkuttamaani muscovadosiirappia, jota maisteltiin myös tuon suklaamoussen ja vadelmien kanssa. Kuulostaa ylimakealta, mutta pari siirappitippaa nosti moussen uusiin ulottuvuuksiin. Kuppikakut ovat monen suursuosikkeja, muta niiden makuun en ole koskaan päässyt juuri tuon kuorrutuksen makeuden takia. Söpöisiä ne kyllä ovat!
 
 
I was at a blogger/journalist vent last week. Finnish "celebrity chef" Aki Wahlman told us about grilling and adviced alwaysto add sugar (or honey/syrup) in vegetable boiling water to cut down bitterness.
 
 I asked him advice what herb(s) to use with oven baked whitefish that I am planning to prepare during Easter weekend with preserved lemons. Aki recommended cilantro or thyme.This was the event where I tasted muscovado syrup, my "new love". In the event chocolate mousse and raspberries were served wiht the syrup. Sounds sickly sweet, but the syrup lifted the chocolate notes beautifully.
 





Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.