28.5.2014

Välimeren possua ja pähkinäistä porkkanasalaattia /Mediterranean pork with nutty carrot salad


 
Jokin aika sitten postasin meksikolaispossusta. Tässä reseptissä on käytetty saman fileen toinen puolikas. Ihan tällaista possua ei Santorinin ravintoloiden listoilla näkynyt, vaan olen tässä versioinut Välimeren alueen keittiöitä omaan tapaani.

  
Välimeren possu
 
½ possun filee
1 tl oreganoa
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 rl valkoviinietikkaa
 1 pienen sitruunan mehu
suolaa
pippuria
 
Ota filee 30 minuutiksi lämpenemään ennen uuniin laittamista.
 
Tee oreganosta, valkosipulista, valkoviinietikasta, sitruunamehusta, suolasta ja pippurista tahna. Hiero fileen pintaan.

Paista possua 150 C uunissa n. 2 h. Valele maustenesteellä muutamaan kertaan. Anna vetäytyä 10 min folion alla ennen leikkaamista.
 

Tarjoile porkkanasalaatin sekä paistetun grillijuuston tai halloumin kera.
 
Porkkanasalaatti
 
2 isoa porkkanaa
½ sitruunan mehu
1 tl korianterin siemeniä murskattuna
1 tl fenkolin siemeniä murskattuna
½ tl kanelia
suolaa
pippuria
kourallinen tuoretta korianteria
½ dl manteleita tai pähkinöitä karkeasti leikattuna

Kuori porkkanat, suikaloi ne kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi.
 
Sekoita mausteet ja sitruunamehu. Sekoita porkkanoiden joukkoon. Anna seistä hetki ennen tarjoilua.
 Lisää joukkoon pähkinät ja tuore korianteri.
 
 
 
 
Few days ago I posted a recipe for Mexican pork. For this dish I used the second half of the pork fillet.
 
 
 
Mediterranean pork½ pork fillet1 tablespoon white wine vinegar
 
1 teaspoon oregano
1 garlic clove, crushed
juice of small lemon
salt
pepper



Take the fillet for 30 minutes to warm up on counter top before putting in the oven .Mix oregano, garlic, white wine vinegar, lemon juice, salt and pepper to a paste. Rub the surface of the fillet with the paste.

Fry the pork in the oven at 150 ° C for about 2 hours. Baste with liquid seasoning paste a few times. Allow to stand for 10 minutes under foil before carving.

Serve with carrot salad and grilled halloumi cheese.


Carrot salad


2 large carrots
juice of ½ lemon
1 teaspoon coriander seeds, crushed
1 teaspoon fennel seeds, crushed
½ teaspoon cinnamon
salt
pepper
a handful of fresh coriander
½ dl almonds or walnuts coarsely cut


Peel the carrots, cut into strips with vegetable peeler.



Mix spices and lemon juice. Stir in the carrots strips. Allow to stand for a moment before serving.

  Add  nuts and fresh cilantro.

1 kommentti :

  1. Herkullisen näköinen kombo, tuon kyllä kokeilen joskus vieraille! Muistan harvoin, että sisäfileestä saisi kaikenlaista kivaa. Kiitos vinkistä:)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.