Jos viime vuoden trendiburgeri oli Roslundin, tänä kesänä ehdottomasti trendikkäin purilainen Helsingissä on ollut (ainakin blogien perusteella) Eiranrannan Birgitan hampurilainen.
Täytyihän sitä päästä maistamaan! Perjantaina suuntasimme alkuillasta Birgittaan. Terassilla navakassa tuulessa istui muutama sitkeä sissi koirineen ja viinilaseineen, mutta me menimme sisälle kamiinan lämpöön.
Olemme useamman kerran kesän aikana kulkeneet kahvilan ohi, minä pyörällä , Siippa rullaluistimilla. Mustasta, hiillostetusta verhoilusta huolimatta rakennus näytti keveältä. Se pääseekin kesäkuumalla oikeuksiinsa, kun kaikki lasiseinät on vedetty syrjään. Ulkoseinät tosiaan ovat hiillostetut, meidän (kuten varmaan kaikkien muidenkin asiakkaiden) oli tietysti pakko kokeilla seinää, sormeen jäi kunnolla nokea.
Hampurilaista tilatessamme emme pahemmin katsoneet, mitä muuta oli tarjolla. Hiiligrilliburgerin seuraksi otimme shirazia ja istahdimme pöytään, josta oli avoin näköala merelle.
Klassikkoburgerin seurana tuli mm. grillattuja uusia perunoita, ja marinoitua punasipulia, oikein toimiva kokonaisuus. Hintaa hampurilaisella oli 17,50€ eli ihan ravintolahinnoissa mennään.
Olemme useamman kerran kesän aikana kulkeneet kahvilan ohi, minä pyörällä , Siippa rullaluistimilla. Mustasta, hiillostetusta verhoilusta huolimatta rakennus näytti keveältä. Se pääseekin kesäkuumalla oikeuksiinsa, kun kaikki lasiseinät on vedetty syrjään. Ulkoseinät tosiaan ovat hiillostetut, meidän (kuten varmaan kaikkien muidenkin asiakkaiden) oli tietysti pakko kokeilla seinää, sormeen jäi kunnolla nokea.
Hampurilaista tilatessamme emme pahemmin katsoneet, mitä muuta oli tarjolla. Hiiligrilliburgerin seuraksi otimme shirazia ja istahdimme pöytään, josta oli avoin näköala merelle.
Klassikkoburgerin seurana tuli mm. grillattuja uusia perunoita, ja marinoitua punasipulia, oikein toimiva kokonaisuus. Hintaa hampurilaisella oli 17,50€ eli ihan ravintolahinnoissa mennään.
Birgittaa aiotaan pitää n. 9 kk vuodessa auki, joten sydäntalvella se on kiinni. Syksymmällä tulemme tänne vielä kahville sunnuntaikävelyllä.
The talk of town (or at least fod bloggers) has been new café Birgitta and their coal grilled burgers.
This interesting looking building with blackened walls can be found on Eiranranta in Helsinki. Caféwill be open abt nine months a year, so the mid winter months it will be closed.
We tested the classic burgers last week and they were really good. At 17,50€ they aren't the cheapest ones in Helsinki, but I prefer quality over the cheapest possible price.
This interesting looking building with blackened walls can be found on Eiranranta in Helsinki. Caféwill be open abt nine months a year, so the mid winter months it will be closed.
We tested the classic burgers last week and they were really good. At 17,50€ they aren't the cheapest ones in Helsinki, but I prefer quality over the cheapest possible price.
Birgitasta kävelimme Eiran ja Kaivopuiston läpi ja Etelärantaa pitkin kohden torikortteleita. Alun perin olin ajatellut, että olisimme voineet käydä Mattolaiturilla kahvilla, mutta tuuli oli liian napakka ja ilta kolea.
Katariinankadulla on uudehko "salakapakka" Trillby & Chadwick. Pidetään tarkka sijainta "salassa", enkä tarkempaa osoitetta tässä kerro, mutta kyllä se lyhyeltä kadunpätkältä löytyy, vaikkei baarin nimeä missään näykään.
After the hamburger dinner we walked trought South Helsinki to blocks by the market square. On Katariinankatu there is a "speakeasy" Trillby & Chadwick, a bit hidden but still easy to be found.
Astuimme pieneen eteiseen, nostimme vanhan puhelimen luurin ja jäimme odottamaan ohjeita. Hetken kuluttua tirkistysluukku ovessa aukesi ja lyhyen sananvaihdon jälkeen pääsimme sisään hämärään, teesalonkimaisesti kalustettuun tilaan.
Cocktaillistan teksti oli niin pientä, että hädin tuskin pystyin lukemaan sitä, vaikka äskettäisen näkötestin perusteella en lukulaseja vielä tarvitsekaan. Meille kuitenkin selostettiin seikkaperäisesti kaikki cocktailit. Maistelimme parit cocktailit, calvadospohjaiseen juomaan oli liekittimellä tohotettu cremecaramelmainen pinta.
Poistuimme takaoven kautta, salakapakastahan halutaan lähteä huomiota herättämättä. Palaan tänne pian uudestaan, sillä olin aiemmin samana päivänä saanut kutsun cocktailtrendi-infoon täksi viikoksi.
We stepped in a small entry, found an old telephone and called. A small hatch opened in the inner door and after a short talk we were let in.
The bar itself reminded of an old tea salon. We were handed cocktail lists, but the writing was so small and the light so dim that that the friendly waiter explained the whole list.
Kiepsahdimme vielä Erottajan Liberty or Deathissa yksillä ennen kotiinlähtöä. Tillby & Chadwick sekä Malminrinteen Kyrönmaan matkailun edistämiskeskus ovat samojen omistajien käsialaa. Kyrönmaan matkailukeskus-ruistislebaari taitaa olla ilmeisesti jo suljettu. Onkohan siinä jo jokin uusi pop up-konsepti?
Kotona oltiinkin jo ennen puoltayötä, kannatti lähteä ajoissa liikenteeseen.
After sneaking out of the back door of the speakeasy, we headed for one more cocktail at Libery or Death by the same owners.
Kauniita (ja myöskin herkullisia) kuvia!
VastaaPoistaTällaisissa hieman eri lailla totutetuissa paikoissa on helpohko saada kivoja kuvia.
Poista