9.8.2014

Kesä jatkuu kaupungissa / Summer continues in the city







 
 

 
Helsinki on ihastuttava kesäkaupunki. Juuri kesäkuukausina "pienen suurkaupungin" parhaat puolet pääsevät esiin. Meri, rannat, luonto, puistot, kuumat kesäkadut, kaupungin palvelut; kaikki yhdessä kompaktissa paketissa.
 
Helsinki is a lovely little big city, especially in the summer. We have the sea, beaches, nature, parks, hot summer streets, all the services of a bigger city. Everything in one compact package.



 
Huomapäisimmille on myös tarjolla rohkeutta vaativaa ajanvietettä. Viime viikollahan 95-vuotias rouva kokeili benjiä.
 
Minä en hyppäisi missään nimessä benji-hyppyä ja Siippa totesi, ettei hänen tarvitse; hän on hypännyt laskuvarjolla, lentänyt kuumailmapallolla, tippunut kuumailmapallosta (pitkä tarina) ja hänellä on lentolupakirja...

 There are possibilities to test your courage. Last week a 95 year old lady tried (and liked) benji jump.

I wouldn't try it!
 
 


 
Tove Janssonin puistossa lippakioskia pitävät nykyisin kadun toisella puolella olevan sympaattisen italialaisen  deli/kahvila Signoran omistajat. Italialainen gelato on ihanaa!
 
Mustikkamaitoa voi puolestaan maistella Espalla.
 
 
In Katajanokka's Tove Jansson park there is a traditional little kiosk selling Italian gelato. It has the same owners as deli/café Signora on the other side of the street.

Blueberry milk is available on Esplanadi park.


 
 
 Ja hei, vaikka lomat ovat suurimmalla osalla ohi, kesä jatkuu vielä! Nautitaan siis näistä kesäisistä viikoista.

Muistattehan osallistua arvontaan. Arvon viimeistään tänään vastanneille palkinnot huomenna.


Even though the main vacation season is over here, summer still continues!

4 kommenttia :

  1. Signorassa käynti on pikku visiitti Italiaan. Maiston tänään mustikkaista sorbettia tuossa uudelleen nimetyssä puistossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Signora on hauska, välillä käymme siellä kahvilla viikonloppukävelyn varrella.

      Poista
  2. Kesästadi on vaan niin kaunis! Olen monasti miettinyt, että kyllä meidän pikkuinen Helsinki tarjoaa huikean elämyksen ulkomaalaiselle turistille. Pientä, kompaktia ja sievää. Toki säällä on todella paljon merktitystä miltä ympäristö näyttää mutta edelleenkin olen sitä mieltä, että mereltä katsottuna Helsinki on kuin Venetsia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinä upeina kesäpäivinä Helsinki on näyttänyt parhaita puoliaan niin meille paikallisille kuin turisteillekin. On tainnut vain kuuma sekoittaa monen turistipolon suuntavaiston, useampikin on etsinyt "sitä kivikirkkoa" Punavuoren suunnalta.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.