Viime syksynä sain kutsun kehittää resepti Cono Surin ruokakilpailuun. Sillä kertaa joutuin vetäytymään kisasta ajanpuutteen takia. Ilokseni sain uuden kutsun tänä vuonna. Tällä kertaa kilpailukutsussa oli haasteena on yhdistää ruoka ja viini mahdollisimman hyvin. Suomalaisten bloggaajien viineiksi oli valittu Cono Sur Bicicleta Riesling sekä Cono Sur Bicicleta Pinot Noir.
Äänestämään pääsee tästä 22.9.2014 asti, reseptini on siis Mausteiset lohipihvit suola-etikkaperunoiden kera. Äänestäjien kesken arvotaan matkalahjakortteja. Muistakaa vielä hyväksyä äänenne sähköpostiin tulevan linkin kautta.
Suomen osakilpailun voittaja matkaa Pariisiin kisaamaan finaalissa ja finaalin voittaja puolestaan pääsee vierailemaan Cono Surilla Chilessä!
Kokkasin reseptini heinäkuussa, kuuma kesäilma inspiroi valitsemaan raikkaan ja hedelmäisen Cono Sur Bicicleta Rieslingin ja luomaan reseptin sen kumppaniksi. Viini tuntui nappivalinnalta chiliä ja inkivääriä sisältävälle ruoalle, joten lähdin näistä liikkeelle. Ruoka sopii loistavasti kyllä viileämpäänkin keliin.
Blogiani pidempään seuranneet tietävät, että olen nopeiden ja melko yksinkertaisesti toteuttavien reseptien ystävä. Kehitin siis kilpailureseptiksikin yksinkertaisen, nopeasti valmistuvan aterian, johon ainekset löytyvät helposti. Kookosmaitoa, chiliä, inkivääriä, korianteria ja limeä saa nykyisin pienemmistäkin liikkeistä, toisin kuin vielä takavuosina.
Aloita perunoiden valmistamisesta, voit tehdä kastikkeen ja jauhaa lohipihvit perunoiden kiehuessa.
Rapeat suola- ja etikkaperunat
400 g uusia perunoita
400 g uusia perunoita
1 dl plus 1 rkl etikkaa
½ rkl suolaa
2 rkl voita
Vastajauhettua mustapippuria
merisuolaa (esim. Maldon)
Yhdistä perunat, 1 dl etikkaa ja ½ rkl suolaa keskikokoisessa kattilassa. Lisää vettä niin, että se peittää perunat muutamalla sentillä. Kiehauta, vähennä lämpöä ja hauduta kunnes perunat ovat pehmeitä, 20-25 minuuttia; valuta ja taputtele kuivaksi.
Kuumenna voi isossa paistinpannussa keskilämmöllä-. Lisää perunat; mausta suolalla ja pippurilla. Paista, sekoittaen välillä, kunnes perunat ovat kullanruskeita ja rapeita, 8-10 minuuttia. Pirskottele loput 1 rkl etikkaa perunoiden päälle. Tarjoile sormisuolan kera.
½ rkl suolaa
2 rkl voita
Vastajauhettua mustapippuria
merisuolaa (esim. Maldon)
Yhdistä perunat, 1 dl etikkaa ja ½ rkl suolaa keskikokoisessa kattilassa. Lisää vettä niin, että se peittää perunat muutamalla sentillä. Kiehauta, vähennä lämpöä ja hauduta kunnes perunat ovat pehmeitä, 20-25 minuuttia; valuta ja taputtele kuivaksi.
Kuumenna voi isossa paistinpannussa keskilämmöllä-. Lisää perunat; mausta suolalla ja pippurilla. Paista, sekoittaen välillä, kunnes perunat ovat kullanruskeita ja rapeita, 8-10 minuuttia. Pirskottele loput 1 rkl etikkaa perunoiden päälle. Tarjoile sormisuolan kera.
Jugurttikastike
3 rl hienonnettua tuoretta korianteria
½ limen mehu
raastettu 1 limen kuori (vain vihreä osa)
1 dl turkkilaista jogurttia
Sekoita keskenään jogurtti, limen mehu, limen kuori ja 1 rkl korianteria, laita jääkaappiin odottamaan.
Mausteiset lohipihvit
400 g lohifilee, kuutioutuna, ilman nahkaa
3 rkl kookosmaitoa
1 dl korppujauhoja
1 pieni punasipuli
ohuina viipaleina
2 tl tuoretta
inkivääriä, hienonnettuna
1 rl tuoretta korianteria hienonnettuna
1 rl tuoretta korianteria hienonnettuna
1 pieni chili hienonnettuna
1/4 tl suolaa ja
mustapippuria
Hienonna monitoimikoneessa tai blenderillä lohi, loput 2 rkl korianteria, chili, inkivääri, korppujauhot,
kookosmaito, punasipuli, suola ja pippuri karkeaksi seokseksi. Muotoile kostutetuin käsin pieniä pyöreitä pihvejä.
Paista lohipihvejä keskilämmöllä viisi minuuttia per puoli. Tarjoile jugurttikastikkeen, rapeiden suola- ja etikkaperunoiden sekä salaatin kera.
Last fall I was invited to develop a recipe for Cono Sur recipe competition. Back then I was forced to withdraw due to lack of time. To my delight, I received a new invitation this year. This time, there was a challenge to combine food and wine as well as possible. Wines selected for Finnish bloggers were Cono Sur Bicicleta Riesling and Cono Sur Bicicleta Pinot Noir.
You can vote my recipe here. Voters can win travel gift cards. winner recipe creator will travel to Paris to compete in the finals. Winner of the finals will travel to Cono Sur in Chile.
The hot summer days inspired me to choose the fresh and fruity Cono Sur Bicicleta Riesling and to create a recipe to match it. The wine seemed like a perfect choise for chilles and ginger, so I based my recipe on them.
Those who have followed my blog longer know that I am fond of fast and quite simply recipes. So alson for the competition I wated to create and easy recipe with ingredients that are easy to find everywhere. Chilies, ginger, coriander and lime are nowadays easily available almost all around the world.
You can vote my recipe here. Voters can win travel gift cards. winner recipe creator will travel to Paris to compete in the finals. Winner of the finals will travel to Cono Sur in Chile.
The hot summer days inspired me to choose the fresh and fruity Cono Sur Bicicleta Riesling and to create a recipe to match it. The wine seemed like a perfect choise for chilles and ginger, so I based my recipe on them.
Those who have followed my blog longer know that I am fond of fast and quite simply recipes. So alson for the competition I wated to create and easy recipe with ingredients that are easy to find everywhere. Chilies, ginger, coriander and lime are nowadays easily available almost all around the world.
400 cubed salmon fillet, skin removed
3 tablespoons coconut milk
1 d cup bread
crumbs
1 small red onion, thinly sliced
2 tsp fresh ginger, minced
1 tablespoon fresh cilantro chopped
1 tablespoon fresh cilantro chopped
1 small chili pepper
1/4
teaspoon each salt and black pepper
3 tsb chopped fresh cilantro
juice of ½ lime
grated skin of 1 lime (green part only)
1 dl Turkish yoghurt
Stir together yoghurt, lime juice, grated skin
of lime and 1 tablespoon of cilantro, set aside.
In a food processor, pulse tablespoon remaining
cilantro, salmon, bread crumbs, coconut milk, red onion, salt and pepper until
coarsely combined. Wet hands and form small round burgers.
Fry burgers for 5 minutes per side or until
cooked through. Serve with seasoned yoghurt, crispy salt & vinegar potatoes and green salad.
Crispy salt & vinegar potatoes
2 pounds baby Yukon Gold potatoes, halved, quartered if large
1 cup plus 2 Tbsp. distilled white vinegar
1 tablespoon kosher salt, plus more
2 tablespoons unsalted butter
Freshly ground black pepper
2 tablespoons chopped fresh chives
Flaky sea salt (such as Maldon)
Combine potatoes, 1 cup vinegar, and 1 tbsp. kosher salt in a medium saucepan; add water to cover by 1”. Bring to a boil, reduce heat, and simmer until potatoes are tender, 20–25 minutes; drain and pat dry.
Heat butter in a large skillet over medium-high heat. Add potatoes; season with kosher salt and pepper. Cook, tossing occasionally, until golden brown and crisp, 8–10 minutes. Drizzle with remaining 2 Tbsp. vinegar. Serve topped with chives and sea salt.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti
Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.