7.9.2014

Kana-srirachaleipä / Chicken sriracha sandwich



 
Ohhoh... nyt kuvissa näkyy jotain meillä todella harvinaista!
 
Sipsejä meillä ei nimittäin syödä juuri koskaan, olisinkohan viimeksi ostanut perunalastupussin pari vuotta sitten. Maailmassa on niin paljon kaikkea herkullista, että jostain täyty karsia. Perunalastut tuntuvat aina jäävän valinnan hetkellä alakynteen ihan rasvaisuuden ja suolaisuudenkin takia, vaikka niistä pidänkin.

Jokin aika sitten ystäväperheen kanssa nautitulta illalliselta oli jäänyt uunissa paistettua broilerin reisipaloja jäljelle. Mietin hetken niitä niistä tekisin, kun mieleeni tulivat kanavoileivät. Niiden pariksi perunalastut sopisivat hyvin. Tarkoitus oli ostaa "gourmetlastuja", mutta lähikaupassa oli lauantai-iltana jo muiden ruokakauppojen sulkeuduttua vain ihan tavallisia merkkejä, joten tyydyimme niihin.

Muutenkin tämän annoksen kanssa mentiin aika helpolla. Riivityn broilerinlihan sekoitin valmiiseen kaupan aioliin. En kahta kertaa enempää ole saanut itse tehtyä majoneesia tai aiolia onnistumaan, vaikka tiedänkin varsin hyvin miten se pitäisi tehdä... Ostan siis kaupasta. Aioliin lorautin vielä reippaasti tulista Sriracha-kastiketta, jota saa etnisistä ruokakaupoista ja nyt näköjään myös hyvin varustelluista ruokakaupoista. Joukkoon vielä vähän karkeaa Dijon-sinappia j akourallinen hienonnettuja yrttejä. Tahnalla sivellään sämpylät ja sämpylän väliin sujautetaan vielä salaattia ja tomaattia. Sitten vielä kourallinen perunalastuja ja lauantai-illan vähemmän terveellinen hävikistä herkuksi-päivällinen on valmis!



Wow ... now there is something really unusual on my plate!

Chips we eat hardly ever, I think the last time I bought a potato chip bag was a couple of years ago. There is so much of other tasty (and healthier) foods, that I rarely buy potato chips.

Some time ago, we had friends over and had left over oven fried chicken thigh pieces from the dinner. I wondered what to do with them when I thought of chicken sandwiches with chips.

.
For some reason I never succed with homemade may or aioli, so I just bought good aioli and mixed a good doze of sriracha, a handful of minced herbs and Dijon mustard in it and added pulled chicken meat.

Bread roll was filled with chicken paste, salad and tomatioes and served with chips. A fast, although not very healthy dinner was ready.


2 kommenttia :

  1. Varmasti todella herkkua! Hyvät vinkit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä.oli helppo tapa käyttää tähteitä ja tuloskin oli maukas.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.