Uusimmassa Pirkan ruokalehdessä oli haudutetun punakaalin ohje, jota päätin tehdä hieman mukaillen. Kaalin sesonki on nyt, se on edullista ja herkullista. Olemmekin syöneet erilaisia kaalisalaatteja viime aikoina, mutta nyt kaalia haudutettiin.
Siippa kysyi mitä miellä olisi päivälliseksi. Sanoin tekeväni karitsan paahtopaistia ja haudutettua punakaalia. Hän kysyi olisiko ruoka vähän kuten lammaskaali. "Kyllä, mutta pikkuisen modernimmalla tvistillä". Etenkin itse tehty kuusenkerkkäsiirappi antoi omanlaisensa, upean maun punakaaliin.
Haudutettu punakaali
400 g punakaalia
1 rkl voita tai
margariinia
1 omena
1 pieni punasipuli
½ tl suolaa
4 rkl (kuusenkerkkä)siirappia
1/2 dl balsamicoa
1 dl vettä
Pese ja leikkaa
punakaali ohuiksi suikaleiksi. Sulata voi kattilassa, lisää kaali ja
sekoittele, kunnes suikaleet pehmenevät.
Kuori omena ja
sipuli. Leikkaa omena pieniksi kuutioiksi ja hienonna sipuli. Lisää punakaalin
joukkoon omena, sipuli, suola ja siirappi.
Kaada joukkoon balsamico ja vesi. Hauduta punakaalia kannen alla 45-60 minuuttia, välillä sekoittaen ja
lisää tarvittaessa vettä.
Karitsan paahtopaisti
1-2 paahtopaistipalaa/ruokailija
suolaa
pippuria
Ruskista paahtopaistit, laita uuninkestävään vuokaan, mausta suolalla ja pippurilla. Lait vuoka esilämmitettyyn 180 C uuniin. Paista uunissa 10 min. Kääri paahtopaistit folioon ja anna vetäytyä 5 min.
I saw a recipe for stewed red cabbage in a food magazine and decided to give it a a go, but with few small changes. Especially spruce shoot syrup gave it a smooth taste.
Stewed red cabbage
400 g red cabbage
1 tablespoon butter or margarine
1 apple
1 small red onion
½ teaspoon salt
4 tablespoons (spruce shoot) syrup
1/2 cup balsamic vinegar
1 cup of water
Wash and cut red cabbage into thin strips. Melt the butter in a saucepan, add cabbage and stir until cabbage has softened.
Peel the apple and onion. Cube the apple and chop the onion. Add cabbage with the apple, onion, salt and syrup.
Pour in balsamico and water. Simmer red cabbage under the cover 45-60 minutes, stirring occasionally and add water if necessary.
Spring lamb roast beef
1-2 small roast beefs / diner
salt
pepper
Brown the roast, place in an ovenproof dish, season with salt and pepper. Put dish in a preheated 180 C oven. Bake in the oven for 10 minutes. Wrap the roast in foil and let rest for 5 min.
Stewed red cabbage
400 g red cabbage
1 tablespoon butter or margarine
1 apple
1 small red onion
½ teaspoon salt
4 tablespoons (spruce shoot) syrup
1/2 cup balsamic vinegar
1 cup of water
Wash and cut red cabbage into thin strips. Melt the butter in a saucepan, add cabbage and stir until cabbage has softened.
Peel the apple and onion. Cube the apple and chop the onion. Add cabbage with the apple, onion, salt and syrup.
Pour in balsamico and water. Simmer red cabbage under the cover 45-60 minutes, stirring occasionally and add water if necessary.
Spring lamb roast beef
1-2 small roast beefs / diner
salt
pepper
Brown the roast, place in an ovenproof dish, season with salt and pepper. Put dish in a preheated 180 C oven. Bake in the oven for 10 minutes. Wrap the roast in foil and let rest for 5 min.
Herkullisen näköistä!
VastaaPoista