25.9.2014

Omenainen perunasalaatti / My favorite potato salad

 

 
Keitetty peruna ei varsinaisesti kuulu lempiruokiini. Tuntuu, että söin keitettyä perunaa lapsuudessa koko elämän edestä. Aika harvoin syömme perunaa muulla tavalla valmistettunakaan, mutta yleensä valmistan sen uunissa lohkoina öljytilkan, suolan, valkosipulin ja rosmariinin kera.
 

Siippa kuitenkin tilasi minulta kotitekoisten makkaroiden seuraksi perunasalaattia ja hyvältähän se maistui.


Teen perunasalaatin(kin) ulkomuistista, joten resepti aina hieman vaihtelee, mutta jotenkin näin sen tein.
 

Omenainen perunasalaatti
 
½ kg perunoita
1 suolakurkku
1 Granny Smith-omena (tai jokin muu iso, hapan, kiinteä omena)
1 punasipuli
1 rl kapriksia
kourallinen yrttejä hienonnettuna (persiljaa, timjamia, korianteria, ruohosipulia tms.)
 
 
3 rl creme fraichea
2 rl majoneesia
1 rl karkeaa Dijon-sinappia
1 tl omenaviinietikkaa
pippuria
suolaa
 
Keitä perunat, anna jäähtyä ja kuori tarvittaessa (jos kuoret ovat ohuet, hankaan perunat hyvin ennen keittämistä ja jätän kuorimatta keittämisen jälkeen). Lohko perunat isohkoiksi suupaloiksi.
 
Hienonna punasipuli ja kuori sekä kuutio omena. Sekoita peruna- ja omenakuutiot, sipuli, kapris ja yrtit.
 
Sekoita kastike; creme fraiche, majoneesi sinappi ja viinietikka. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike muiden ainesten joukkoon. Anna makujen sekoittua viileässä n ½ h.
 
(Koristele yrttien kukilla ennen tarjoilua. Poimin vielä ennen sään kylmenemistä ylikasvaneista parvekkeen yrttipuskista kukkia syötäviksi koristeiksi).
 
 
Boiled potato is actually not of my favorite foods. It feels like I ate boiled potato in my childhood  to last throughout the life. We quite rarely eat potatoes made in any way, but when we do I usually prepare them in the oven with a drop of olive oil, salt, garlic and fresh rosemary.


Husband, however, wanted potato salad with home made sausages and I have to admit potato salad made of boiled potatoes tasted good.


I make potato salad from memory, so the recipe always varies slightly, but somehow like this I made it. 

Potato-apple salad

½ kg potatoes
1 pickle
1 Granny Smith apple
1 red onion,
1 tablespoon capers
a handful of finely chopped herbs (parsley, thyme, coriander, chives, etc..)



3 tablespoons creme fraiche
2 tablespoons of mayonnaise
1 tablespoon coarse Dijon mustard
1 teaspoon of apple cider vinegar
pepper
salt


Boil the potatoes, let cool and peel if necessary. Cube potatoes into bite size pieces.


Finely chop the red onion and peel and cube the apple. Mix the cubed potato and apple, onion, capers and herbs.


Mix the sauce; creme fraiche, mayonnaise, mustard and vinegar. Season with salt and pepper. Mix the sauce with the other ingredients. Allow flavors to mix a cool place for ½ hour.


(Decorate with herb flowers before serving).


2 kommenttia :

  1. Luon vesi kielellä postaustasi, sillä perunasalaatti on herkkuani. Hyvin harvoin sitä kuitenkaan tulee tehtyä, korkeintaan juhannuksena.

    VastaaPoista
  2. En muista itsekään milloin viimeksi olisin tehnyt perunasalaattia edellisen kerran. Viime vuoden vappuna ehkä.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.