28.9.2014

Ranskalainen omenatorttu / French apple tart

 
 
 
 
 
    
 
 
Talomme takana kasvanut omenapuu oli kuollut talven aikana ja appivanhempien pihaan istutettuun omenapuuhunkin tuli ensimmäisenä vuonna vain kolme omenaa. Sunnuntaikävelyllä huomasimme kuitenkin Tähtitorninmäen puiston laidassa omenapuun, josta napsimme mukaan hyvännäköisiä omenoita. Käytin niitä jo possupataa, loput päätyivät tähän House of Philia-blogin ohjeella tehtyyn omenatorttuun. Lisäsin reseptiin ripauksen kardemummaa ja valkosuklaata. Vaniljakastikkeen sijaan tarjosin omenatortun valkosuklaisen kermavaahdon kera.
 
 
Ranskalainen omenatorttu
 
4 isoa omenaa


125g voita


2 dl jauhoja


1 tl leivinjauhetta


ripaus suolaa


4 munaa


1 1/2 dl sokeria


1/2 tl vaniljasokeria


3 rkl rommia


1 rkl kanelia

ripaus kardemummaa


1 rkl fariinisokeria


mantelilastuja
 
tortun päälle
75 g sulatettua Fazerin Ögon-valkosuklaata

tarjoiluun
 
 
2 dl vispikermaa vatkattuna
 
25 g Fazerin Ögon-valkosuklaata sulatettuna
 
(2 rkl tummaa rommia)


Kuumenna uuni 175 asteeseen.
 
Voitele irtopohjavuoka
Kuori omenat, poista siemenkota ja leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Kääntele siivuja kanelissa, kardemummassa ja fariinisokerissa.
Sulata voi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola.
Vatkaa munat ja sokeri ja vanilja jauhe. Vatkaa jauhoseos ja voisula.
Kaada taikina vuokaan, painele omenalohkot taikinaan ja ripottele mantelilastuja päälle. Paista uunissa noin 45 minuuttia.
Anna jäähtyä hieman. Sulata valkosuklaa vesihauteessa, pursota tortun päälle.
 
Tarjoa vatkatun kerman kanssa, johon on sekoitettu sulatettua valkosuklaat ja 2 rkl rommia.
 


 We found an apple tree with delicious apples in a park in the middle of Helsinki and picked some apples to go. I used few apples for a pork stew, the rest of apples ended in this apple tart.
 

 French apple tart



4 large apples


125g  butter


2 dl flour


1 teaspoon baking powder


pinch of salt


4 eggs


1 1/2 dl sugar


1/2 teaspoon vanilla extract


3 tablespoons of rum


1 tablespoon of cinnamon
 
pinch of cardamom

1 tablespoon brown sugar


slivered almonds




on the tart


75 g melted white chocolate



for serving





2 dl whipped cream


25 g white chocolate, melted


(2 tablespoons dark rum)



Preheat the oven to 175 degrees.



Grease a springform baking tin.

Peel the apples, remove the core and cut the apples into thin slices. Turn the slices of cinnamon, cardamom and brown sugar.

Melt the butter. Mix the flour, baking powder and salt.

Whisk the eggs with the sugar and vanilla extract. Whisk together the flour mixture and the melted butter.

Pour the batter into the tin, press the apple slices into the batter and sprinkle the almonds on top. Bake in the oven for about 45 minutes.

Allow to cool slightly. Melt the white chocolate in a water bath, Extrude melted white cxhocolate on the tart.



Serve with whipped cream, mixed with melted white chocolate and 2 tablespoons of rum.
 


4 kommenttia :

  1. Huikean kaunis omenatorttu! Rapea pinta houkuttelee puraisemaan. Taidankin tehdä tuollaisen tänään jälkiruoaksi sunnuntailounalle nuorison kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pinnasta tulikin onnistunut. Rapsakka pinta, pehmeä sisus... leipuri oli itsekin tyytyväinen.

      Poista
  2. Oi, miten herkullisen näköinen torttu! Voi kun voisin syödä omenaa....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän voisi tehdä myös vaikka luumuista tai tuoreista viikunoista.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.