22.10.2014

Kokkia laiskottaa / A lazy chef

Nopeasti lyhenevät päivät (ja pitenevät työpäivät) ovat saaneet kokin menemään siitä mistä aita on matalin. Laiskottelu ei kuitenkaan tarkoita sentään einesruokavalioon siirtymistä vaan lähinnä mielikuvituksen puutetta; uusia ohjeita ei pahemmin ole tullut kokeiltua puhuttamakaan omien reseptien kehittelystä. Vanhoilla suosikeilla on aika lailla menty pari viikkoa. "Studiotani" en ole jaksanut kasata kuvatakseni nämä annokset uudestaan. Blogissakin on esitelty enimmäkseen jo viikkoja sitten kokattuja ruokia.
 
Pakkasesta olen ottanut sinne juuri tällaisia aikoja varten säilöttyjä taikinoita ja tehnyt...
 
Quickly the days have turned shorter (and I am currently working longer hours) so the chef in me is taking shortcuts when ever she can. Slacking off does not mean eating ready made meals, but rather a lack of imagination; new ideas do not become a tried and tested in the kitchen all the time. The old favorites have been pretty much on our plates the past weeks.

I have taken out of the freezer few favorites that I have saved for times like this....
 
 
 
 
 
...salaatin seuraksi lehteilevää leipää...
 
...flaky bread with salad...
 
 
 
"Parempana" perjantairuokana on ollut kevätkananpoikaa ja murskaperunoita...
 
"A notch finer" Friday food has been spring chicken with crushed potatoes...
 
 
 
...tai lohipastramia, tällä kertaa kuitenkin salaatin kera ja suurempana annoksena.
 
...or salmon pastrami, this time with salad and main course side portion.
 
 
5:2-ruokana on ollut mm. porkkana-palsternakka-papusalaattia...
 
5:2 dinners have been carrot, parsnip and bean salad...
 
 
...ja shaksukaa, Siipan 5:2-suosikkia.
 
...and shaksuka, Husband's all time 5:2 favorite.
 
 

Miten teillä muilla; saako pimeä aika teilläkin keittiössä mielikuvituksen ja uudet kokeilut tyrehtymään tai ainakin vähenemään?



How is it with you; do the short days and darkness reduce new ideas or do you experiment in the kitchen around the year?

4 kommenttia :

  1. Ihania juttuja noissa kuvissa, täällä on menty myös sieltä missä aita on matalin, valitettavasti :-))
    Mukavaa viikonloppua!
    XX

    VastaaPoista
  2. Nam, mitä herkkuja siellä kokataan!
    Lähetän heti pikana matkalaukullisen valoa täältä oliivipuun katveesta!
    Tänne kaamos ei onneksi yllä ja kuviin riittää aurinkoa!
    Kaunista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika paljon on onneksi ollut kirkkaita päivä, mutta kyllä kesä ja kevät pitkine päivineen ovat paljon enemmän mieleeni.

      Poista
  3. Yes ja arvaa kuka alkaa nyt oikein urakalla stalkaamaan näitä ohjeita, tätä aion yrittää ja blogiin vastasin pitkälti. Kiitos, kiitos, kiitos Lumo että jaoit ohjeita sinne, koska juuri blogisi kautta olen lähtenyt miettimään sopisiko tämä 5:2 minulle ja uskon, että saan miehenkin mukaan. :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.