Viime viikonloppuna ystävät tulivat tyttärensä kanssa maalle katsomaan lampaita. Kasasimme maittavan lounaan kaikenlaisesta jääkaapista löytyneestä. Salaattiaineksiakaan ei ensin näyttänyt oikein olevan, mutta niin vain nostin salaattikulhonkin pöytään; viimeiset salaatinlehdet, avokado ja kurkku muodostivatkin simppelin vinegreten kanssa hyvän yhdistelmän.
Jälkkäriksi tein omenatortun. Pursotus pakastepussilla ei mennyt ihan niin kuin ajattelin, mutta jonkinlaisen Mummo Ankan piirakka-tyylisen ristikon sain tortun pintaan pursoteltua.
Jälkkäriksi tein omenatortun. Pursotus pakastepussilla ei mennyt ihan niin kuin ajattelin, mutta jonkinlaisen Mummo Ankan piirakka-tyylisen ristikon sain tortun pintaan pursoteltua.
Omenatorttu
Pohja:
200 g voita
1 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Pinnalle:
5-6 kotimaista hapanta omenaa
1 dl vettä
1 dl sokeria
1 tl kanelia
½ kardemummaa
1 rkl perunajauhoja + 2 rkl vettä
Leikkaa omenat kuutioiksi ja kiehauta ne 
sokerilla, kanelilla ja kardemummalla maustetussa vedessä puolipehmeiksi. Suurusta 
perunajauho-vesiseoksella. Anna jäähtyä. 
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää 
munat yksitellen vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi ne 
taikinapohjaan. 
Ota taikinasta noin kolmannes erikseen 
koristepursotusta varten. Levitä voidellun 
torttuvuoan pohjalle. Levitä omenaseos torttupohjalle. Tee lopusta 
taikinasta ristikko tortun pintaan. 
Paista torttua 200 asteessa noin puoli tuntia. Tarjoa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.
Last weekend, friends came over with her daughter to my inlaws to see the sheep.
We aso served luch and I made an apple pie for dessert.
Apple pie
for bottom:
200 g of butter
1 dl sugar
2 eggs
3 dl flour
1 dl potato flour
1 teaspoon of baking powder
on the surface:
5-6 of small sour apples
1 dl of water
1 dl sugar
1 tsp cinnamon
½ tsp cardamom
1 tablespoon potato flour + 2 tbsp water
Cut apples into cubes and boil them with sugar, cinnamon and cardamom-flavored wanter unitl they are semi-soft. Thicken with potato flour-water mixture. Allow to cool.
Beat the butter and sugar, add eggs one at a time and beat again. Mix the flour and baking powder and sift them into the batter.
Take about a third of the dough aside for piping. Spread on the bottom of a greased pan. Spread the apple mixture on the pan. Pipe the rest of the mixture on the surface.
Bake the pie at 200 degrees for about half an hour. Serve with vanilla sauce or vanilla ice cream.
Omg taidan nauttia tänään täällä Friscossa jälkkäriksi omenapiirakkaa. Ihana rosoinen alusta, upeat kuvat. :)
VastaaPoistaAlusta on anoppilan vanha valkoinen penkki, jossa otan ruokakuvia siellä ollessani, se on juuri oikealla tavalla kulunut.
Poista